Ευρεία σύσκεψη με την Περιφέρεια, τους επιλιμένιους Δήμους, τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης συγκαλεί την Τρίτη 26 Μαΐου, στις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ).

Η ΟΜΥΛΕ ξεκαθαρίζει ότι «ο αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα των λιμανιών θα συνεχιστεί μέχρι τέλους και είναι σίγουρο ότι θα είναι νικηφόρος».

«Τα πολιτικά και νομικά πραξικοπήματα δε θα περάσουν» σημειώνουν οι λιμενεργάτες, που υποστηρίζουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ, υπό την καθοδήγηση και τις εντολές της κυβέρνησης, προχωράει στην αναβίωση του διαγωνισμού ξεπουλήματος του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ.

«Η κυβέρνηση, δίνοντας δείγματα πολιτικής αναξιοπιστίας, αθετεί όλα όσα έλεγε και υπερασπιζόταν ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και πρόσφατα στη Βουλή με τις προγραμματικές της δηλώσεις και ταυτίζεται με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης.

Επιδοκιμάζει τις πολιτικές και νομικές ακροβασίες του ‘αμαρτωλού’ ΤΑΙΠΕΔ, όπως η ίδια το αποκαλούσε. Και βέβαια διατηρεί στη θέση του, με τον ίδιο ρόλο και τις ίδιες αρμοδιότητες, το ΤΑΙΠΕΔ, που η ίδια υποσχόταν πως θα το καταργήσει».

Σύμφωνα με την ΟΜΥΛΕ, η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης, πέραν της πολιτικής αναξιοπιστίας, θέτει μια σειρά κρίσιμα πολιτικά και νομικά ζητήματα, τα οποία συνιστούν «νέο πολιτικό και νομικό πραξικόπημα».

«Ενώ τυπικά εξελίσσεται ένας διεθνής διαγωνισμός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης με τις δηλώσεις τους προκαταλαμβάνουν την εξέλιξη του διαγωνισμού και κατευθύνουν την παράδοση του ΟΛΠ στην COSCO.

Μετατρέπουν τους όρους του αρχικού διαγωνισμού εν κρυπτώ, με μεταμεσονύκτια e-mail και μυστικές διαπραγματεύσεις. Απεμπολούν ζητήματα δημόσιας Αρχής και ζητήματα ασφάλειας και τα παραδίδουν σε τρίτους, παραβιάζοντας βασικά συνταγματικά δικαιώματα. Δίνουν την εντύπωση ότι λειτουργούν με την αίσθηση ότι πουλάνε την προσωπική τους περιουσία. Βεβαίως η πρακτική αυτή συνιστά παραβίαση των κανονισμών περί δημόσιων διαγωνισμών και ασφαλώς αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο καταγγελίας στα ευρωπαϊκά όργανα.

»Περιφρονούν τους παραγωγικούς, αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς φορείς, αλλά και τους εργαζόμενους, αφού θεωρούν ότι δεν απαιτείται κανένας διάλογος μαζί τους, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά τους για συνάντηση και διάλογο και παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας περί μη αιφνιδιασμού για τις όποιες κυβερνητικές αποφάσεις.

»Επιχειρούν να μετατρέψουν το λιμάνι του Πειραιά σε ένα κινέζικο λιμενικό μονοπώλιο και την ευρύτερη πόλη του Πειραιά σε ‘China Town’» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Διοίκηση της Ομοσπονδίας, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί αυτή την πολιτική.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από