Περισσότεροι από 40.000 φίλοι της Λίβερπουλ που βρέθηκαν στο «Ανφιλντ», αποχαιρέτησαν τον Στίβεν Τζέραρντ, την πιο εμβληματική φυσιογνωμία στην Ιστορία του συλλόγου.

Ο αγώνας εναντίον της Κρίσταλ Πάλας ήταν ο τελευταίος του αρχηγού στο γήπεδο που πρωτοπάτησε ως έφηβος πριν από 16,5 χρόνια και εγκαταλείπει ως 35άρης για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και να γράψει τα τελευταία κεφάλαια της ποδοσφαιρικής του καριέρας στους ΛΑ Γκάλαξι.

Παρών στις κερκίδες ήταν και ο Ζεράρ Ουγιέ. Μια συμβολική παρουσία, αφού ο Γάλλος προπονητής ήταν εκείνος που ανέδειξε τον Τζέραρντ. Τον ξεχώρισε στις ακαδημίες του συλλόγου και το 1997 του προσέφερε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο για τρία χρόνια, με εβδομαδιαίες αποδοχές 700, 800 και 900 λίρων αντίστοιχα.

Στις 29 Νοεμβρίου του 1999 το ματς με τη Μπλάκμπερν είχε μπει στις καθυστερήσεις, η Λίβερπουλ είχε «καθαρίσει» τη νίκη (2-0) όταν ένας 18χρονος μπήκε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο αντικαθιστώντας τον Βέγκαρντ Χέγκεμ. Ήταν ο μικρός που θα έμενε πιστός στους «κόκκινους» για τα επόμενα 17 χρόνια.

Τον Οκτώβριο του 2003 ο Stevie G είχε ήδη καταλάβει ξεχωριστή θέση στις καρδιές των οπαδών της Λίβερπουλ.

Πάλι ο Ουγιέ ήταν προπονητής που πήρε την απόφαση να τού παραδώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού κι έτσι μόλις στα 23 του ο Τζέραρντ διαδέχθηκε τον Σάμι Χίπια ως «captain» της Λίβερπουλ. Το πρωτάθλημα της Premier League δεν κατάφερε να το πανηγυρίσει και για πάντα θα τον στοιχειώνει εκείνη η «τούμπα» στο ματς με την Τσέλσι το 2014, που εκτροχίασε την ομάδα του από τη διεκδίκηση.

Οι αναμνήσεις όμως από την Κωνσταντινούπολη και τον θρίαμβο επί της Μίλαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2005 μένουν για πάντα ανεξίτηλες.

Στα αποδυτήρια του «Ανφιλντ» ο προπονητής της Κρίσταλ Πάλας, Αλαν Πάρντιου, τον υποδέχθηκε δωρίζοντάς του μια σαμπάνια. Λίγο αργότερα, μπαίνοντας στο γήπεδο παρέα με τις τρεις κόρες του και αγκαλιά τη μικρότερη, Λούρδη, αντίκρισε τους παίκτες των δύο ομάδων να έχουν παραταχθεί σε σειρά για να τον χειροκροτήσουν, αλλά και τα απίστευτα συγκινητικά «κορέο» που δημιούργησαν οι οπαδοί της Λίβερπουλ.