Την παράδοση που ξεκίνησε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς από το φάιναλ φορ της Ρώμης το 1997 κράτησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε αυτό της Μαδρίτης, 18 χρόνια αργότερα.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού και όλα τα μέλη του τιμ πήγαν βόλτα στο πάρκο Retiro της ισπανικής πρωτεύουσας για να κάνουν ένα χαλαρό περίπατο, πριν τον μεγάλο τελικό με την οικοδέσποινα, Ρεάλ Μαδρίτης (21:00).

Αντί για προπόνηση με σουτ, ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά αποφάσισε να μην χαλάσει το… γούρι.

Να αποφορτίσει τους παίκτες του προκειμένου να μπουν χαλαροί στο παρκέ του Παλάθιος δε λος Ντεπόρτες και να διεκδικήσουν το 4ο τρόπαιο στην ιστορία του Ολυμπιακού, απέναντι στο Ρούντι Φερνάντεθ, τον Φελίπε Ρέγες, τον Γιάννη Μπουρούση και την παρέα τους.

Στην «Αιώνια Πόλη» το 1997, ο Ιβκοβιτς είχε πάει την ομάδα στην παραλία της Όστια για να χαλαρώσουν οι παίκτες.

Ήταν η χρονιά του triple crown για τον Ολυμπιακό! Ο «σοφός», 15 χρόνια αργότερα από την κατάκτηση του πρώτου τίτλου επί της Μπαρτσελόνα, είχε επιλέξει μια κρουαζιέρα στο Βόσπορο στην Κωνσταντινούπολη το 2012, πριν τον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Και λίγες ώρες αργότερα… ήρθε το δεύτερο τρόπαιο για τους «ερυθρόλευκους».

Ένα χρόνο αργότερα, στο Λονδίνο το 2013, ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήγε τους παίκτες του Ολυμπιακού στο «Hyde Park» το πρωί του τελικού με τη Ρεάλ Μαδρίτη. Θα αποδειχτεί και φέτος… γούρι;