Ενώπιον του ειδικού ανακριτή, Γιώργου Ανδρεάδη, απολογήθηκε το πρωί της Παρασκευής (15/5) ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Βέροια, Γιώργος Αρβανιτίδης, ο οποίος κατέθεσε όσα γνώριζε για την υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια 3-0.

Μετά από περίπου δύο ώρες, ο ποδοσφαιρικός παράγοντας, αναχώρησε για τον εισαγγελέα στη συνέχεια επέστρεψε στο γραφείο του κ. Ανδρεάδη, ο οποίος και του επέβαλε διπλό περιοριστικό όρο απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο (τουλάχιστον μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση) και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα!

Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ως επαρκείς τις ενδείξεις ενοχής του πρώην «ισχυρού» άνδρα της «βασίλισσας του βορρά» για τη χειραγώγηση του αγώνα, θεωρώντας επίσης ως αξιόπιστες τις ένορκες καταθέσεις των Γεωργέα και Καλαϊτζίδη.

Θυμίζουμε πως ο Αρβανιτίδης απολογήθηκε την Πέμπτη (14/5) στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ για την ίδια υπόθεση, ενώ ο ίδιος είχε προαναγγείλει μηνύσεις για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση.

Η Επιτροπή συνεδρίασε για περίπου τέσσερις ώρες, όμως απόφαση δεν υπήρξε. Αυτή αναμένεται να γίνει γνωστή την προσεχή Τρίτη με την Βέροια να κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό.

Φανερά ενοχλημένος κατά την αποχώρησή του από την Ευελπίδων, ο Αρβανιτίδης σχολίασε πως «… έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».