Σε διαθεσιμότητα τέθηκε με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας 29χρονος αστυφύλακας, ο οποίος, από κοινού με 35χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές, εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης κατακράτησης, απόπειρας εκβίασης και απρόκλητων σωματικών βλαβών σε βάρος 44χρονου Πακιστανού.

Σε βάρος του 29χρονου αστυνομικού, που συνελήφθη, διατάχθηκε και Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Προηγήθηκε καταγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., το απόγευμα της Πέμπτης, από υπήκοο Πακιστάν ότι άγνωστα άτομα κατακρατούσαν παράνομα ομοεθνή του σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και τον εκβίαζαν για να τους παραδώσει χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με την καταγγελία, 44χρονος Πακιστανός, χθες το μεσημέρι, δέχτηκε επίθεση επί της οδού Γερανίου στο κέντρο της Αθήνας από ομάδα έξι υπηκόων Μπαγκλαντές, οι οποίοι, απειλώντας τον, απαιτούσαν να τους καταβάλλει 18.000 ευρώ, ως οφειλή σε άλλον ομοεθνή τους.

Στη συνέχεια, με τη χρήση σωματικής βίας, τον οδήγησαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας του 35χρονου αλλοδαπού συλληφθέντος, στην ίδια οδό, όπου τον κατακρατούσαν χωρίς τη θέλησή του.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, κάλεσαν τηλεφωνικά τον 29χρονο αστυφύλακα, ο οποίος μετέβη στο σημείο, δηλώνοντας την ιδιότητά του. Εκεί, μαζί με τους υπόλοιπους αλλοδαπούς δράστες, άσκησαν σωματική βία στον 44χρονο και τον απειλούσαν ότι θα συλληφθεί, εάν δεν τους παραδώσει το χρηματικό ποσό που απαιτούσαν ή έστω μέρος των χρημάτων.

Αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, εντόπισαν τον 44χρονο Πακιστανό μέσα στο κατάστημα του 35χρονου, ο οποίος και συνελήφθη.

Αργότερα εντοπίστηκε ο 29χρονος αστυνομικός, ο οποίος προσήχθη στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου αναγνωρίστηκε από τον παθόντα. Οι υπόλοιποι έξι εμπλεκόμενοι αλλοδαποί αναζητούνται, προκειμένου να συλληφθούν στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σε βάρος του 29χρονου αστυφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, καθώς και του 35χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας. Σε αυτήν περιλαμβάνονται και οι άλλοι έξι υπήκοοι Μπαγκλαντές, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.