Αλλάζει γνώμη η Σεούλ σχετικά με την εκτέλεση με αντιαεροπορικά πυρά του υπουργού Άμυνας της Βορείου Κορέας επειδή αποκοιμήθηκε.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας λένε τώρα ότι ο Χιόν Γιονγκ Τσολ «απομακρύνθηκε» από τη θέση του, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι εκτελέστηκε.

Την Πέμπτη, η υπηρεσία πληροφοριών της Νοτίου Κορέας δήλωσε ότι δεν έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει εάν ο υπουργός Αμυνας της χώρας όντως εκτελέστηκε.

Η είδηση είχε δει το φως της δημοσιότητας στη διάρκεια συνεδρίασης κοινοβουλευτικής επιτροπής την Τετάρτη, όπου η υπηρεσία πληροφοριών άφησε να εννοηθεί ότι ο Χιον Γιονγκ Τσολ είχε εκτελεστεί με αντιαεροπορικά πυρά επειδή είχε αποκοιμηθεί σε παρέλαση παρουσία του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Ωστόσο, την Πέμπτη η νοτιοκορεατική υπηρεσία NIS ανέφερε ότι η εκτέλεση δεν έχει επιβεβαιωθεί. Η είδηση είχε προλάβει να κάνει τον γύρο του κόσμου.

«Ο Χιόν έχει καρατομηθεί» ανέφερε εκπρόσωπος του NIS στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Και υπάρχουν πληροφορίες ότι μπορεί να εκτελέστηκε, αλλά αυτό δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί» τόνισε.