Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της χρονιάς στην Ευρωλίγκα, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή στη Μαδρίτη, όπου την Παρασκευή αρχίζει αρχίζει το φάιναλ-φορ.

Ο 27χρονος Σέρβος φόργουορντ είχε καταλυτική προσφορά στην πορεία της Φενερμπαχτσέ Ούλκερ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, η οποία κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην τελική φάση και στον αυριανό ημιτελικό θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Μπιέλιτσα αγωνίστηκε και στα 27 ματς της τουρκικής ομάδας στη φετινή διοργάνωση, έχοντας κατά μέσο όρο 11.9 πόντους (με 56.9% στα δίποντα και 34.8% στα τρίποντα) και 8.6 ριμπάουντ ανά αγώνα.

«Ευχαριστώ όσους με επέλεξαν και με ψήφισαν, αλλά και στην οικογένειά μου που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια», ήταν τα πρώτα λόγια του Σέρβου άσου ο οποίος πρόσθεσε:

«Είναι μια ιστορική στιγμή για την ομάδα μου, τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, που φτάνει για πρώτη φορά στο Final Four. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου, που με βοήθησαν να έχω αυτή την τιμή. Σημαίνει πολλά για μένα».