«H κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ όπως είπε, αν έχουν ανοίξει κάποια θέματα με τον Γ. Στουρνάρα «αυτά δεν έχουν προκύψει με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης».

Σημειώνεται ότι απάντηση στις βολές που δέχεται το τελευταίο διάστημα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σε όσους τον καλούν σε παραίτηση έδωσε ο ίδιος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μέσω των «Νέων» την Πέμπτη λέγοντας: «Δεν παραιτούμαι, γιατί δεν βλέπω το λόγο ότι πρέπει να το κάνω».

Ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι συνεργάζεται σε καθημερινή βάση με τους κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτο, τονίζοντας ότι «αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν ότι εγώ τους βρήκα λύση για να πληρωθεί προχθές η δόση των 750 εκατομμυρίων στο ΔΝΤ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε το απόγευμα και αύριο ξεκινά η τηλεδιάσκεψη των τεχνικών κλιμακίων προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Σακελλαρίδης υπενθύμισε ότι σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις του κυβερνητικού συμβουλίου, εξετάστηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων και χαράχθηκε η γραμμή της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αλλαγή στη στρατηγική της κυβέρνησης, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, εξηγώντας ότι η διαπραγμάτευση γίνεται τόσο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Σημείωσε ότι η αμοιβαία επωφελής συμφωνία που επιδιώκει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο και των κόκκινων γραμμών της, πρέπει να λαμβάνει υπόψη το ζήτημα της ρευστότητας. Ως προς αυτό το ζήτημα και την κατάληξη σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να γίνει μέσα στον Μάιο, είπε ότι είναι σημαντικός σταθμός η τακτική Σύνοδος Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας και ενδεχόμενο έκτακτο Eurogroup στα τέλη του μήνα, το οποίο θα μπορούσε να ζητήσει η κυβέρνηση.

«Το ζήτημα των εργασιακών είναι για την κυβέρνηση “κόκκινη γραμμή”», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ανέφερε ότι «η κυβέρνηση θέτει τη σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού και της επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων».

«Έχει προχωρήσει πολύ η διαπραγμάτευση και έχεις υπάρξει πρόοδος», είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταβάλλει προσπάθειες και πρόσθεσε ότι «καιρός είναι να καταβάλουν και οι εταίροι έστω και λίγη προσπάθεια».

Αναφερόμενος στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και κυρίως του ΟΛΠ είπε ότι «το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην αναδιατύπωση των όρων του διαγωνισμού για τον ΟΛΠ και αυτό έγινε με βάση και γνώμονα τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, της πόλης του Περιαιά και των εργαζόμενων στο λιμάνι.
Σε κάθε περίπτωση η όλη διαδικασία βρίσκεται σε συνάρτηση και με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και με την τελική συμφωνία που πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε».

«Γνωρίζουμε ότι το σημαντικό μέσα στο πλαίσιο της υποχώρηση να βάλουμε όρους που δεν συνάδουν με τις ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν όλο τον προηγούμενο διάστημα», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν θα ακολουθήσουμε πολιτική ξεπουλήματος, αναγνωρίζουμε όμως τις υποχωρήσεις που έχουμε κάνει».

Ερωτηθείς σχετικά αν τον διαγωνισμό ευρωπαϊκού τραγουδιού της Eurovision θα τον μεταδώσει η ΕΡΤ ή ΝΕΡΙΤ, απάντησε αφού ρώτησε πότε θα γίνει ότι «ευελπιστούμε ότι θα είναι η ΕΡΤ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από