Διμέτωπη επίθεση κατά του αρχηγού του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη αλλά και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη εξαπέλυσε την Πέμπτη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος η οποία σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «ανησυχητικά γεγονότα», τη στιγμή «που ο τόπος μας διέρχεται μακροχρόνια και πολύπλευρη κρίση και η υπεύθυνη Κυβέρνηση δίνει τη μάχη για το αύριο της χώρας».

Στο πρώτο σκέλος της ανακοίνωσης η Ιερά Σύνοδος επιτίθεται, χωρίς να τον κατονομάζει, στον επικεφαλής του Ποταμιού με αφορμή τις επικριτικές αναφορές που είχε κάνει προ δέκα ημερών στο Star, για την περιφορά του Επιταφίου σε μουσουλμανικό χωριό της Ξάνθης παρουσία στρατιωτικής μπάντας που εστάλη με εντολή Πάνου Καμμένου.

«Αρχηγός νεότευκτου πολιτικού κόμματος, προφανώς για λόγους πολιτικού ωφέλους, σχολίασε αρνητικά και διαμαρτυρήθηκε για την καθιερωμένη περιφορά του Επιταφίου στο ακριτικό χωριό Εχίνος της ορεινής Ξάνθης, η οποία πραγματοποιείται χάριν των Ορθοδόξων που εκείνη την ημέρα λόγω υπηρεσίας υποχρεούνται να ευρίσκονται εκεί. Με τη στάση του αυτή δείχνει να αγνοεί, ως μη ώφελε, την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη, οι οποίοι μάλιστα για τις δηλώσεις αυτές διαμαρτυρήθηκαν με δημοσιεύματα. Πρέπει να υπογραμμισθεί για όσους αγνοούν τα πράγματα στη Θράκη, ότι παρεμβάσεις μακρόθεν είναι επικίνδυνες, όπως και η καλλιέργεια διχαστικών τάσεων, σε περίοδο μάλιστα που η ενότητα πρέπει να επιδιώκεται και με θυσίες» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος.

Στο δεύτερο σκέλος στέκεται στις περιβόητες δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, τις οποίες η Ιερά Σύνοδος χαρακτήρισε «προσβλητικές». 

«Εξ αφορμής της αφίξεως εκ Βενετίας των Τιμίων Λειψάνων της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, ύστερα από χίλια χρόνια και πλέον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του πρώτου κόμματος εξέφρασε απόψεις προσβλητικές για το θρησκευτικό συναίσθημα και τις παραδόσεις του λαού μας. Ο ίδιος ο λαός όμως, με την αθρόα και συνεχή συμμετοχή του στο Προσκύνημα και τις Ακολουθίες, δίνει ηχηρή απάντηση στα όσα ασεβώς διατυπώθηκαν και διασαλπίζει την πίστη και την αφοσίωσή του στα όσια και ιερά της Εκκλησίας μας.

» Η Ιερά Σύνοδος εκφράζοντας τη λύπη της για τα όσα ατυχώς συνέβησαν και διετυπώθησαν, συγχαίρει τον ευσεβή λαό μας, τον φύλακα της Ορθοδόξου Παραδόσεως, τον οποίο με όλες τις δυνάμεις της και με στοργή διακονεί, και εύχεται ο Αναστάς Κύριος να καταυγάζει στις καρδιές όλων το ανέσπερο Φως της ελπίδας της Αναστάσεως, η δε Αγία Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα να συμπαρίσταται στον δύσκολο καθημερινό αγώνα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από