Για πρωτοφανές επικοινωνιακό κρεσέντο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας τα περί «φοροεπιδρομής», ενώ επισημαίνει ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Ο κ. Σακελλαρίδης τονίζει ότι ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του καθιέρωσαν τον ΕΝΦΙΑ και μονιμοποίησαν την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, ενώ εκτιμά ότι σάρωσαν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τη στιγμή που «έκαναν τα στραβά μάτια στη φοροδιαφυγή και σφύριζαν αδιάφορα για τη λίστα Λαγκάρντ».

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση τον Μάρτιο ψήφισε το νόμο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, δίνοντας ανάσα σε νοικοκυριά, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Παραθέτοντας στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι μέχρι τις 11 Μαΐου έκαναν αίτηση για ένταξη στη ρύθμιση προς τις εφορίες περίπου 380.000 οφειλέτες, ενώ το συνολικό ποσό των ρυθμιζόμενων οφειλών ανέρχεται στα 2,8 δισ.

Επιπλέον, αναφορικά με τα ασφαλιστικά ταμεία, μέχρι τις 12 Μαΐου έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους περίπου 144.000 ασφαλισμένοι, με συνολικό ποσό ρυθμιζόμενων οφειλών περίπου 3,4 δισ.

«Αξίζει κανείς να συγκρίνει τα ποσά που έχουν μπει στη ρύθμιση και την συμμετοχή των φορολογούμενων και ασφαλισμένων με βάση το νόμο που έφερε η σημερινή κυβέρνηση σε σχέση με το νόμο που είχε φέρει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά», συμπληρώνει ο κ. Σακελλαρίδης και υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση αποδεικνύει «ότι όχι μόνο έχει τη βούληση να απαλλάξει του πολίτες και τις επιχειρήσεις από τον βρόγχο του ιδιωτικού χρέους που τους πέρασαν στο λαιμό οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αλλά το κάνει και πράξη».

Κλείνοντας, καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να κρατήσει τα σενάρια φοροεπιδρομής, για να θυμάται, όπως λέει, τα έργα και τις ημέρες της και τονίζει πως «η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια που πλήρωσαν το μάρμαρο των μνημονίων, αλλά προτίθεται να μειώσει τη φορολογική τους επιβάρυνση».