Ενας πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από 12 χρόνια! Ο Αλβαρο Μοράτα, που έως πέρυσι αγωνιζόταν στη Ρεάλ, μετά το Τορίνο σκόραρε σε βάρος της πρώην ομάδας του και στο Μπερναμπέου και πλέον ετοιμάζεται αυτός για τον τελικό.

Η Γιουβέντους λοιπόν, με το γκολ του Μοράτα πήρε το 1-1 στη Μαδρίτη και έχοντας νικήσει 2-1 στο Τορίνο σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό στο Βερολίνο, όπου στις 6 Ιουνίου την περιμένει η Μπαρτσελόνα.

Η Ρεάλ που είχε προηγηθεί με πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο, ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τη χρονιά χωρίς τίτλο. Θυμίζουμε ότι το περασμένο Σάββατο με το 2-2 κόντρα στη Βαλένθια έμεινε τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος.

Στο α’ μέρος η Ρεάλ πέτυχε ένα μόνο γκολ, εξ αιτίας του Μπουφόν. Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους επενέβη αποτελεσματικά σε σουτ του Μπέιλ (20’), κεφαλιά του Μπενζεμά (30’) και σουτ πάλι του γάλλου επιθετικού (41’).

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 23’. Ο Σουηδός διαιτητής Ερικσον έδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κιελίνι στον Χάμες Ροδρίγες. Η ιταλική ομάδα είχε μία καλή στιγμή στο 13’, όταν ο Κασίγιας έδιωξε δύσκολα σουτ του Βιδάλ.

Στο β’ μέρος η Ρεάλ φαινόταν να ελέγχει το παιχνίδι, αλλά στο 57’ η Γιουβέντους ισοφάρισε με δυνατό σουτ του Μοράτα. Στη συνέχεια, η Ρεάλ πίεσε και προσπάθησε να πετύχει δεύτερο γκολ, κυρίως με μακρινά σουτ. Τις ευκαιρίες για γκολ όμως είχε η Γιουβέντους. Από πάσα του Βιδάλ, ο Μαρκίζιο βρέθηκε μόνος με τον Κασίγιας, αλλά ο ισπανός τερματοφύλακας έπεσε και απέκρουσε (69′). Επίσης, στο 87’ ο Κασίγιας είχε ακόμα μία επέμβαση αυτή τη φορά σε σουτ του Πογκμπά.

Ρεάλ: Κασίγιας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Ρονάλντο, Κρόος, Μπενζεμά (67’ Ερνάντες), Ροδρίγες, Μπέιλ, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Ίσκο

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο (79’ Παρτσάλι), Πογκμπά (89’ Περέιρα), Βιδάλ, Τέβες, Μοράτα (84’ Γιορέντε)