Ποινική δίωξη σε βάρος 31χρονου κρατούμενου για συνεργασία με τους «Πυρήνες της φωτιάς» και με τον Χριστόδουλο Ξηρό στο σχέδιο «Γοργοπόταμος» που αφορούσε στην ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού, προχώρησαν οι δικαστικοί λειτουργοί που ερευνούν τα ζητήματα τρομοκρατίας.

Ο 31χρονος Αλβανός, στον οποίο αποδίδεται ότι δημιούργησε δίκτυο «βοηθών» του Χριστόδουλου Ξηρού έχει κληθεί αύριο, Πέμπτη, για να απολογηθεί.

Επιπλέον, συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κι ένας άλλος 24χρονος που είχε συλληφθεί προ διετίας για κλοπές στην κεντρική Ελλάδα μαζί με μία συγγενή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επόμενα 24ωρα έχει κληθεί να απολογηθεί για την υπόθεση κι ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Ο 31χρονος που έχει κληθεί να απολογηθεί αύριο Πέμπτη, είχε κατηγορηθεί για το ότι τον Απρίλιο του 2010 σκότωσε εν ψυχρώ σε δάσος της Καλλιθέας Χαλκιδικής 25χρονο συμπατριώτη του σχετικά με την εκμετάλλευση μίας γυναίκας από τη Ρουμανία.

Επίσης, κατηγορήθηκε για τον φόνο ιδιοκτήτη περιπτέρου στην Αθήνα, αλλά και για τον βαρύ τραυματισμό ενός 37χρονου αλλοδαπού στην περιοχή των Σφαγείων Θεσσαλονίκης. Είχε θεωρηθεί και ύποπτος για τη δολοφονία γνωστού ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στην Αθήνα.