Επειτα από μια τριετία σφιχτής οικονομικής πολιτικής προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι Πράσινοι ετοιμάζονται να ξαναβγούν στις αγορές πραγματοποιώντας ένα ηχηρό μεταγραφικό χτύπημα που θα θυμίσει τις χρυσές ημέρες της πολυμετοχικότητας. Το όνομα του γκανέζου μέσου Μίκαελ Εσιέν βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Τριφυλλιού που ενόψει της νέας σεζόν στοχεύει να δημιουργήσει μια ομάδα που δεν θα λογίζεται πια ως αουτσάιντερ, αλλά θα χτιστεί αφενός για να κάνει πρωταθλητισμό αφετέρου για να διακριθεί στα Κύπελλα Ευρώπης, όπου φέτος καταποντίστηκε.

Εξού και η οικονομική υπέρβαση που προτίθεται να κάνει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για να πείσει τον Εσιέν να ντυθεί στα πράσινα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση Αλαφούζου έπειτα από προεργασία αρκετών εβδομάδων κατέθεσε χθες εγγράφως άκρως δελεαστική πρόταση για διετές συμβόλαιο, που περιλαμβάνει καθαρές ετήσιες απολαβές 1,2 εκατ. ευρώ, μπόνους στόχων 500.000 ευρώ, συν ορισμένες επιπλέον παροχές (σπίτι, αυτοκίνητο κ.λπ.) που θα καταστήσουν τον αφρικανό διεθνή αμυντικό μέσο τον πλέον ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το επιτυχημένο και άκρως εντυπωσιακό παρελθόν του Εσιέν κυρίως με τη φανέλα της Τσέλσι αλλά και με τις Λυών, Ρεάλ Μαδρίτης και εσχάτως με τη Μίλαν καταδεικνύει το βεληνεκές που διαθέτει ο πολύπειρος κεντρικός χαφ, ο οποίος μια εποχή συγκαταλεγόταν στους κορυφαίους box to box μέσους του κόσμου. Ο δυναμισμός και το πάθος με τα οποία αγωνίζεται, η ενέργεια και η ένταση που βγάζει στο γήπεδο και τα δυνατά –πολλές φορές πέραν του δέοντος –τάκλιν που αποτελούν το σήμα κατατεθέν στο παιχνίδι του, του προσέδωσαν το προσωνύμιο «βίσονας».

Μολονότι διανύει το 32ο έτος της ζωής του και η πορεία του είναι καθοδική από το 2012 οπότε έπαψε να είναι βασικός στην Τσέλσι, παραμένει ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου, ο οποίος αναζητεί –πέραν του τελευταίου ακριβού συμβολαίου της καριέρας του –νέο κίνητρο για να ξαναπαίξει καλό ποδόσφαιρο.