Ευρεία σύσκεψη, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα με αντικείμενο την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη σύσκεψη μετείχαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Τάσος Μαυρόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο κ. Πανούσης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει το υπουργείο στο σχεδιασμό για την αντιπυρική περίοδο, δηλώνοντας ότι βασική προτεραιότητα είναι η πρόληψη, ενώ ο κ. Μαυρόπουλος επεσήμανε ότι πέρα από την προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος, έχουν γίνει ενέργειες για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών, με εξειδικευμένα τηλεοπτικά σποτ και φυλλάδια.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ανέλυσε στους φορείς τον σχεδιασμό του Σώματος για την φετινή αντιπυρική περίοδο και εστίασε στη σημασία που αποδίδεται στον συντονισμό και τη συνεργασία όλων των φορέων.