Περισσότερους από 2.000 αποφοίτους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) βοήθησε πέρυσι το ίδιο το Ιδρυμα να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΟΠΑ, το πρώτο γραφείο επικοινωνίας αποφοίτων και επιχειρήσεων που λειτούργησε σε ελληνικό πανεπιστήμιο εδώ και 23 χρόνια, οργάνωσε και φέτος τον θεσμό Ημέρες Επαγγελματικού Προσανατολισμού.  Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία πριν από λίγες ημέρες και διεξήχθησαν επί διήμερο, προκειμένου να παρευρεθεί διπλάσιος αριθμός επιχειρήσεων και υποψηφίων απ’ ό,τι στο παρελθόν.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ. Συγκεκριμένα, 60 μεγάλες επιχειρήσεις (πέρυσι συμμετείχαν 30) που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά και διεθνώς έλαβαν μέρος στις συνεντεύξεις και συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας με τους ενδιαφερόμενους φοιτητές και αποφοίτους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τους περίπου 600 υποψηφίους (συγκριτικά με τους 300 που συμμετείχαν πέρυσι) που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση οι περισσότεροι ήταν πτυχιούχοι και συνεχίζουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Την εκδήλωση επισκέφθηκε ο πρύτανης του Ιδρύματος, καθηγητής Κωνσταντίνος Γάτσιος, ο οποίος συνομίλησε με φοιτητές και με εκπροσώπους των εταιρειών που του μετέφεραν την άποψή τους για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης και τον διαβεβαίωσαν για την υψηλού επιπέδου κατάρτιση των υποψηφίων.

Κύρια αποστολή των γραφείων διασύνδεσης στα ΑΕΙ είναι να βοηθούν τους φοιτητές και τους αποφοίτους στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας και να προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο μόνο πέρυσι το γραφείο διασύνδεσης ωφέλησε 2.000 αποφοίτους, προώθησε 950 βιογραφικά σημειώματα και δημοσίευσε 210 αγγελίες απασχόλησης.