Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης δρομολογίων ή συχνοτήτων από την επόμενη χειμερινή περίοδο, άφησε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines, Ευτύχης Βασιλάκης στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας.
Αυτό, όπως εξήγησε, θα συμβεί σε περίπτωση που παρατηρηθεί σημαντική κάμψη της επιβατικής κίνησης κατά το κρίσιμο διάστημα για τον ελληνικό τουρισμό μεταξύ Ιουνίου –Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Βασιλάκης απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων, σημείωσε ότι η εταιρία έχει την ευελιξία να προσαρμόζει το πρόγραμμά της ανάλογα με τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν.
Για μειωμένες προκρατήσεις από τη Ρωσία, τη Γερμανία και την Αγγλία, έχει μιλήσει και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Σημειώνεται, ότι φέτος η Aegean προχώρησε σε σημαντική αύξηση δρομολογίων και προορισμών, βασιζόμενη στα δύο τελευταία χρόνια κατά τα οποία ο τουρισμός εμφάνιζε μεγάλη αύξηση, χωρίς ωστόσο να έχει προβλέψει την παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας στη χώρα.

Πάντως, η εταιρία αναμένεται να ανακοινώσει την επιβατική κίνηση του πρώτου τριμήνου του 2015 μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα στις 26 Μαίου, ενώ είναι αποφασισμένη να παραμείνει προσηλωμένη στις επενδύσεις για την ενίσχυση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού τουρισμού.

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης αποφασίστηκε επίσης να ξεκινήσει στις 20 Μαίου η καταβολή μερίσματος 0,63 ευρώ ανά μετοχή ύστερα από την παρακράτηση φόρου 10%.