Την υποψηφιότητά του για την ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε έστω και ανεπίσημα ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι είναι πρόθυμος να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στο επικείμενο συνέδριο του Κινήματος, στις αρχές Ιουνίου.

«Είμαι έτοιμος να καταθέσω υποψηφιότητα, αλλά πρέπει να περιμένουμε στο συνέδριο, για να συμπληρωθούν οι τουλάχιστον 240 υπογραφές συνέδρων που απαιτούνται» σημείωσε.

Η εκλογή του διαδόχου του Βαγγέλη Βενιζέλου έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουνίου, μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου (5, 6 και 7 Ιουνίου).

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη είπε για το ΠΑΣΟΚ, το συνέδριο και την αρχηγία.

«Σόου και να θέλαμε να κάνουμε, δεν μπορούμε, γιατί δεν έχουμε ούτε ένα ευρώ. Σήμερα έχουμε μία συνεδρίαση, για να δούμε πόσα θα μας κοστίσει το συνέδριο και πού μπορούμε να βρούμε αυτά τα χρήματα. Στο τέλος του Σαββάτου, δηλαδή της δεύτερης και ουσιαστικότερης μέρας του συνεδρίου, δεν θα ψηφίσουμε εκεί όσοι είμαστε με τα χέρια μας. Άλλα θα πάμε σε μια κάλπη και θα ψηφίσουμε σε μια κόλλα Α4, η οποία θα εμπεριέχει όλα τα διλήμματα που θα έχουν τεθεί. Για τη δομή του κόμματος, για τον πολιτικό προσανατολισμό, για τις συμμαχίες του, θα ψηφίζουμε με την ταυτότητά μας, ρίχνοντας σε μια κάλπη με εφορευτική επιτροπή, μια σελίδα Α4.

» Ο αρχηγός θα είναι στις 14 Ιουνίου. Μια βδομάδα μετά το συνέδριο. Υποψηφιότητες θα τεθούν στο συνέδριο και είναι υποψήφιος εκείνος πού θα έχει καταθέσει 240 υπογραφές συνέδρων. Ακόμα δεν έχουν βγει οι σύνεδροι, βγαίνουν στις 24 τουμηνός, άρα όποιος από εμάς επιθυμεί, θα το κάνει εκεί. Εγώ είμαι έτοιμος, είμαι πανέτοιμος, είμαι εδώ και καιρό έτοιμος, αλλά δεν έχουν βγει ακόμα οι σύνεδροι για να έχω 240 υπογραφές και να σας το πω. Όλα αυτά θα γίνουν τις επόμενες 15 μέρες».