Τουλάχιστον 145 κλοπές μοτοσικλετών περιμετρικά εμπορικού κέντρου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη Αττικής είχε διαπράξει, σύμφωνα με την Αστυνομία, εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Συνελήφθησαν στον περιβάλλοντα χώρο του εμπορικού κέντρου δύο μέλη της σπείρας, ηλικίας 49 και 68 ετών, τη στιγμή που προσπαθούσαν να κλέψουν σταθμευμένη μοτοσικλέτα.

Οπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές μοτοσικλετών στου Ρέντη.

Στη συνέχεια μετέφεραν τις κλεμμένες μοτοσικλέτες σε αποθήκη που διατηρούσαν στην περιοχή του Κορυδαλλού. Εκεί τις αποσυναρμολογούσαν και μέσω αγγελιών που αναρτούσαν στο Διαδίκτυο τις πωλούσαν είτε αυτούσιες, είτε ως ανταλλακτικά, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μετά από έρευνες στην αποθήκη του Κορυδαλλού και σε αποθήκη στο σπίτι του 49χρονου στα Πετράλωνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός εξαρτημάτων μοτοσικλετών και πλήθος εργαλείων που χρησιμοποιούνται για την αποσυναρμολόγησή τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.