Το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Υεμένης, Σαναά, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών Χούτι, βομβάρδισαν το Σάββατο αεροσκάφη του αραβικού συνασπισμού, που επιχειρεί υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι δύο ρουκέτες έπληξαν τον αεροδιάδρομο, μία ημέρα αφού το Ριάντ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε κατάπαυση του πυρός για πέντε ημέρες, αρχής γενομένης από την Τρίτη 12 Μαΐου, με την προϋπόθεση ότι οι Χούτι και οι σύμμαχοί τους δεσμευθούν να σεβαστούν την εκεχειρία.

Μέχρι στιγμής οι Χούτι δεν έχουν ανακοινώσει τις προθέσεις τους.

Την Παρασκευή η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Υεμένης ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο θα λειτουργούσε για μερικές ώρες ώστε να μπορέσει να φτάσει στη χώρα διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια.

Το Σάββατο ο αραβικός συνασπισμός βομβάρδισε βόρειες επαρχίες της Υεμένης. Σύμφωνα με τους Χούτι, περισσότερες από 100 αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο τις επαρχίες Σαάντα και Χάτζα.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας είχαν απευθύνει προειδοποίηση προς όλους τους αμάχους να εγκαταλείψουν την επαρχία Σαάντα, προαναγγέλλοντας σκληρά αντίποινα εναντίον των Χούτι, που πριν λίγες ημέρες βομβάρδισαν σαουδαραβικές πόλεις κοντά στα σύνορα των δύο κρατών.