Μαζικός τάφος έγινε το πλωτό σκάφος που βρέθηκε βυθισμένο στα ανοικτά της Σικελίας, με τα συνεργεία να έχουν εντοπίσει «αριθμό σορών» στο εσωτερικό του.

Θεωρείται πως πρόκειται πιθανότατα για το πλοίο με μετανάστες της τραγωδίας της 18ης Απριλίου, στην οποία εκτιμάται πως σκοτώθηκαν περίπου 750 άτομα.

Το σκάφος εντοπίστηκε περίπου 85 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά των λιβυκών ακτών, σε βάθος 375 μέτρων. Έχει μήκος 25 μέτρων και τα συνεργεία έχουν εικόνες από σόναρ, φωτογραφίες και βίντεο από το κουφάρι.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της ιταλικής Κατάνια, η οποία έχει αναλάβει τις έρευνες γύρω από το πολύνεκρο ναυάγιο, «κοντά στο βυθισμένο σκάφος εντοπίστηκε η σορός ενός άνδρα και στο χαμηλότερο σημείο του εσωτερικού του πλοίου εντοπίστηκε αριθμός σορών».

Ορισμένες μαρτυρίες διασωθέντων έδειχναν πως στο αμπάρι του σκάφους είχαν κλειδωθεί αρκετοί από τους περίπου 800 μετανάστες που επέβαιναν στο μοιραίο σκάφος.

Η εισαγγελία ανέφερε επίσης, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο Ansa, ότι υπάρχουν ενδείξεις «για ζημιές στην πλώρη και στην αριστερή πλευρά του σκάφους, που ενδεχομένως να προκλήθηκαν από σύγκρουση». Κατά τη διάρκεια της διάσωσης από εμπορικό πλοίο, αναφορές ήθελαν τα δύο σκάφη να συγκρούονται.

Στην τραγωδία της 18ης Απριλίου είχαν εντοπιστεί μόνο 24 σοροί και είχαν διασωθεί 28 άτομα.