Επάγγελμα «τεχνικός διευθυντής»

Η μετακίνηση του Ζήση Βρύζα στη Βέροια σε ρόλο γενικού και τεχνικού διευθυντή, μπορεί με όρους της εποχής να σημαίνει πως καμιά δουλειά και πουθενά δεν είναι ντροπή, ωστόσο φανερώνει και κάτι ακόμη: οι τεχνικοί διευθυντές είναι είδος εν ανεπαρκεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συχνά-πυκνά έχουμε ανακύκλωση προσώπων ανάλογα με τις άκρες που έχει ο καθένας. Ο Βρύζας, από τον ΠΑΟΚ κατέβηκε κάποια σκαλιά και θα επιχειρήσει να δώσει τα φώτα του στη Βέροια, ίσως και να βρει τους αξιόλογους παίκτες που δεν πήγε στην Τούμπα. Με λιγότερα χρήματα και αυτό είναι το κρίσιμο για τη θέση. Χρόνια νωρίτερα, ο Ιβιτς θήτευσε τόσο στην ΑΕΚ όσο και στον Ολυμπιακό, ο Νταμπίζας μετά τον Παναθηναϊκό λέγεται ότι θα ξαναπιάσει δουλειά σε ομάδα, ενώ ο Φύσσας ύστερα από την εθνική ομάδα βρήκε πόστο σημαντικό στον Παναθηναϊκό. Εχουμε τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών, τώρα προκύπτουν μετακινήσεις τεχνικών διευθυντών και ενίοτε παραγόντων!

Εξελίξεις ενόψει;

Αρκετές φορές έχει επισημανθεί ότι σε αυτό το πρωτάθλημα έγιναν αγώνες και εκτός γηπέδων! Να έχουμε, άραγε, κάτι αντίστοιχο λίαν συντόμως; Ηδη, ο Εργοτέλης φέρεται να κυνηγά την υπόθεση της Κέρκυρας, γιατί στο νησί των Φαιάκων υπάρχουν υπόνοιες ότι άλλος είναι ιδιοκτήτης και άλλος «τρέχει» την ομάδα. Μάλιστα, ορισμένοι δεν αποκλείουν να ζήτησε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να ψάξει το θέμα, ωστόσο η θητεία της συγκεκριμένης επιτροπής έχει λήξει και δεν συνεδριάζει καν. Οταν όμως συνεδρίασε στην αρχή της περιόδου δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό. Λέτε μετά τα προβλήματα στις αδειοδοτήσεις ΠΑΕ να προκύψουν και σενάρια υποβιβασμού από ‘κει που ουδείς το περιμένει;

Η κόκκινηmedia day

Είχε αρκετό κόσμο (δημοσιογραφικό) και μπόλικο ενδιαφέρον η χθεσινή media day του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Καλό είναι να δούμε κάποια στιγμιότυπα με ισάριθμους πρωταγωνιστές. Αρχικά, ο Σπανούλης. Ο κάπτεν της ομάδας παραδέχθηκε ότι το να στέκεται κοντά δύο ώρες απέναντι στους εκπροσώπους του Τύπου, συχνά αποδεικνύεται δυσκολότερο σε σύγκριση με το οποιοδήποτε τετ α τετ με έναν σπέσιαλ αμυντικό. Οσο για τον Μάντζαρη, μεγάλωσε μπασκετικά, εξελίχθηκε τόσα χρόνια στο Λιμάνι και από ‘κει που προ διετίας τον αναζητούσαν ελάχιστοι, χθες έκαναν ουρά για μια δήλωση με τον διεθνή πλέι μέικερ.

Τρικυμία σε πισίνα

Προσέξτε τι παρατηρήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κολυμβητήριο των Ιωαννίνων: προπονητής πόλο επιτέθηκε σε δύο αθλητές της ίδιας ομάδας και μάλιστα μιλάμε για δύο αδέλφια. Ο ένας εκ των δύο αδελφών διακομίστηκε στο νοσοκομείο της πόλης και του τοποθετήθηκε νάρθηκας στο χέρι. Το ζήτημα δεν αφορά μόνο το πώς θα κινηθεί η οικογένεια, αλλά τι συμβαίνει εκεί που δεν πέφτουν τα φώτα της δημοσιότητας. Η ΓΓΑ ενημερώθηκε και προφανώς θα λάβει τα μέτρα της για προπονητές που ξεφεύγουν από τα όρια του ρόλου τους.

Ο Πελέ στο νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο Αλμπερτ Αϊνστάιν του Σάο Πάουλο νοσηλεύεται από την Τετάρτη ο Πελέ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο άλλοτε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αντιμετώπιση υπερπλασίας του προστάτη. Στις 4 Νοεμβρίου 2014 ο Πελέ είχε εισαχθεί στο ίδιο νοσοκομείο για να αντιμετωπίσει πρόβλημα με τις πέτρες στον νεφρό και παρέμεινε συνολικά 16 ημέρες λόγω ουρολοίμωξης.