«Στον τόπο αυτό δεν πιάνει κατακτητής και αυτό πρέπει να το καταλάβουν και όσοι προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να πλήξουν την εθνική κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος», επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις στη Σύμη για την επέτειο της απελευθέρωσης της 8ης Μαΐου 1945.

«Τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και θυμόμαστε ότι αυτός εδώ ο τόπος, είναι ένας τόπος που δεν αντέχει κατακτητές, είτε αυτοί οι κατακτητές έρχονται με πολεμικά μέσα, είτε έρχονται με οικονομικά μέσα», παρατήρησε.

Ο κ. Καμμένος κάλεσε εκ νέου την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις προς όφελος της ειρήνης, επαναλαμβάνοντας ότι «κάθε πρόκληση θα απαντάται».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν την ειρήνη και αυτό που επιθυμεί και η κυβέρνηση είναι να διασφαλίσουμε το διάλογο και την ειρήνη, χωρίς βέβαια να παραχωρούμε ούτε σπιθαμή από τα δικαιώματά μας και την εθνική μας κυριαρχία», κατέληξε.

Τον υπουργό Εθνικής Αμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από