Σε περίπου 150.000 συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της φτώχειας θα χορηγηθεί από την Εθνική Τράπεζα η κάρτα αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των μέτρων που προβλέπει ο νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ ακόμη 600.000 ευρώ θα χορηγηθούν για τη σίτιση μαθητών στα σχολεία.
Η σύμβαση για την έκδοση και τη διαχείριση της κάρτας υπογράφηκε  χθες μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και της Εθνικής Τράπεζας, από τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και την πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη.
Η κάρτα, που θα παρέχει την επιδότηση σίτισης, θα πιστώνεται με το ποσό των 70 ευρώ μηνιαίως για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 30 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας και έως το ποσό των 200 ευρώ.
Στους ταχύτατους ρυθμούς με τους οποίους υλοποιείται το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σύμβασης ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης. «Οταν θέλεις, μπορείς να λειτουργείς πιο παραγωγικά και κυρίως με ευαισθησία» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, ενώ χαρακτήρισε την κάρτα αλληλεγγύης «δείγμα γραφής της ευαισθησίας της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα να υλοποιηθεί το πρόγραμμα σίτισης».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από