Αντίστροφα μετρά ο Ολυμπιακός για το 9ο φάιναλ φορ Ευρωλίγκας στην ιστορία του και 5ο τα τελευταία επτά χρόνια, κάτι που αποτελεί «μία τεράστια επιτυχία», όπως δήλωσε ο αρχηγός του, Βασίλης Σπανούλης, στη «media day» των «ερυθρόλευκων».

«Η αμυντική λειτουργία μας θα εξουδετερώσει τα επιθετικά ατού της ΤΣΣΚΑ» εξήγησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος από την εμπειρία του ως βοηθός στην ΤΣΣΚΑ το 2012 θα μεταφέρει στους παίκτες του: «Ένα ματς τελειώνει μόνο στο τελευταίο δευτερόλεπτο».

Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος, εκπροσώπησε τη διοίκηση της εταιρείας, εν τη απουσία των αδελφών Αγγελόπουλων, Παναγιώτη και Γιώργου.

Χρήστος Σταυρόπουλος (γενικός διευθυντής ΚΑΕ Ολυμπιακός): «Είμαστε ευτυχείς όλοι που κατακτήσαμε έναν στόχο, να προκριθούμε στο φάιναλ φορ. Αυτό επιβεβαιώνει αυτό που δήλωσε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ότι δηλαδή ο Ολυμπιακός είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία 7 χρόνια. Αυτό είναι το 5ο φάιναλ φορ που συμμετέχει ο Ολυμπιακός τα τελευταία 7 χρόνια. Στα 4 χρόνια που συνεργαζόμαστε με τον ΟΠΑΠ έχουμε κατακτήσει 2 φορές το τρόπαιο. Πριν με τη διαφήμιση του τζόκερ, τώρα με νέα διοίκηση και ΣΚΡΑΤΣ. Εχουμε άριστη συνεργασία. Στηρίζει ο ΟΠΑΠ τον αθλητισμό σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνά η χώρα μας».

Πάνος Μπόλλας (διευθυντής μάρκετινγκ ΟΠΑΠ): «Γιορτάζουμε την πρόκριση του Ολυμπιακού για άλλη μια χρονιά στις 4 καλύτερες ομάδες και αυτό μας κάνει υπερήφανους και ως ΣΚΡΑΤΣ και ως ΟΠΑΠ. Οι σχέσεις μας είναι οι καλύτερες. Εμείς χαιρόμαστε από σήμερα, γιατί γνωρίζουμε πως η χορηγία μας είναι μέγιστης σημασίας για εμάς. Ολόψυχα ευχόμαστε η ομάδα να κάνει όλον τον κόσμο υπερήφανο».

Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Ευχαριστώ τον ΟΠΑΠ για τη χορηγία. Είναι από τους βασικούς χορηγούς μας και ειδικά φέτος, την πρώτη χρονιά με διαφήμιση ΣΚΡΑΤΣ, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο φάιναλ φορ. Εχουμε άλλον έναν αγώνα το Σάββατο για την κανονική περίοδο της Α1, μένουμε σ’ αυτό το παιχνίδι και από εκεί και πέρα θα ετοιμαστούμε για το παιχνίδι στο φάιναλ φορ. Μόνο το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ κοιτάμε και πως θα είναι η ομάδα πιο καλά προετοιμασμένη. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Η ΤΣΣΚΑ είναι φαβορί σε αυτόν τον ημιτελικό. Όμως κι εμείς ξέρουμε πώς να κερδίζουμε τέτοια παιχνίδια και το έχουμε αποδείξει. Η εμπειρία σε φάιναλ φορ είναι παρακαταθήκη για την ομάδα. Να ειμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για τον ημιτελικό της Παρασκευής».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακου είπε ακόμη: «Η ΤΣΣΚΑ δεν είναι μόνο ο Κιριλένκο. Έχει ένα πλήρες ρόστερ, υψηλού επιπέδου. Και έναν και δύο και τρεις παίκτες ηγέτες διαθέτει. Να αντιμετωπίσουμε, λοιπόν, την ομάδα συνολικά. Η αμυντική μας λειτουργία είναι το πιο σημαντικο για τον ημιτελικο. Να είμαστε προσηλωμένοι στο κομμάτι αυτό, για να εξουδετερώσουμε τα επιθετικά ατού των αντιπάλων».

Για την πρώτη εμπειρία του ως βασικός προπονητής είπε: «Η εμπειρία του να είσαι στα φάιναλ φορ είναι πολύ μεγάλη. Εκείνο που με απασχολεί είναι πώς θα ετοιμαστεί η ομάδα. Δεν με απασχολεί ο εαυτός μου. Η ομάδα να είναι έτοιμη. Κοιτάμε τον ημιτελικό και με το καλό να πάμε στον τελικό».

Είπε επίσης: «Δουλεύαμε όλη τη χρονιά για να φτάσουμε στα πλέι οφ. Δεν περιμένουμε τώρα να βρούμε τον τρόπο που θα παίξουμε. Μέσα από τα παιχνίδια που έχουμε δώσει, βελτιωνόμασταν. Η ομάδα είναι προετοιμασμένη και τώρα θα βάλουμε τις τελευταίες πινελιές. Θα προετοιμαστούμε ψυχολογικά και πνευματικά κυρίως. Στον Ολυμπιακό πρέπει να μάθεις να λειτουργείς πάντα υπό πίεση. Έχουμε μάθει να λειτουργούμε έτσι. Ήταν δύσκολο να φτάσουμε στο φάιναλ φορ. Πάντα υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες. Είχαμε προβλήματα πριν τα πλέι οφ. Αλλά εμφανιστήκαμε έτοιμοι. Δίνεις όλες τις δυνάμεις σου για να διεκδικήσεις το τρόπαιο. Δεν ξέρουμε πόσες φορές θα σου δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσεις έναν τίτλο. Εκείνο που έχω να μεταφέρω είναι ότι ένα ματς τελειώνει μόνο στο τελευταίο δευτερόλεπτο».

Βασίλης Σπανούλης (αρχηγός): «Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα και μετά θα συγκεντρωθούμε στο φάιναλ φορ. Είναι τεράστια επιτυχία και εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».