«Θεωρούμε πως εξαντλήσαμε απ' τη μεριά μας οιαδήποτε περιθώρια συζήτησης, και για ό,τι συμβεί από δω και πέρα, έχουν ευθύνη οι άλλοι» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής στην καταληκτική του παρέμβαση επί του νομοσχεδίου ενάντια στη βία στον αθλητισμό.

Προηγουμένως, ο  Κοντονής είχε δεχθεί να αναδιατυπώσει το επίμαχο άρθρο 15 σε ό,τι αφορά την ευθύνη της ΕΠΟ για τις «εσωτερικές της υποθέσεις» (επιλέγοντας τελικά την εκδοχή για τις "υποθέσεις της"), όχι όμως και το άρθρο 5 που αφορά τους όρους εισαγωγής τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά όργανα του επαγγελματικού αθλητισμού, και για το οποίο έχει εκφραστεί η αντίρρηση της UEFA.

Σημειώνεται πως το συγκυβερνών κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εμφανίστηκε διχασμένο σε ό,τι αφορά το άρθρο 5, με τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο Νίκο Μαυραγάνη να αξιώνει «καμία υποχώρηση» στο άρθρο, αλλά τον ειδικό του αγορητή Παύλο Χαϊκάλη να μεταφέρει στην αίθουσα την ένσταση της UEFA στην τριετή θητεία των τακτικών δικαστών και να δηλώνει πως «δεν μπορούμε να το υπερασπιστούμε».

Το άρθρο 5, μαζί με τα άρθρα 13 και 14 (που αφορούν ζητήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) τίθενται σε ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος της ΝΔ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από