«Ούτε κόκκαλο δεν θα βρεθεί! Είναι τόσο αποτρόπαιος και φρικιαστικός ο τρόπος που εξαφανίστηκε το παιδί…», είπαν την Τρίτη οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης για την υπόθεση της δολοφονίας της 4χρονης Αννυ από τον 27χρονο βούλγαρο πατέρα της.

«Από τον χρόνο που διαπράχθηκε το έγκλημα, αλλά και από τον τρόπο εξαφάνισης του σώματος της ανήλικης, εκτιμάται ως αδύνατη η εύρεσή του» ανέφερε ο Διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Χρήστος Παπαζαφείρης.

Οπως εξήγησε, ο δράστης ομολόγησε και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις πράξεις του, που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ωστόσο, αδιευκρίνιστος παραμένει ο τρόπος δολοφονίας του παιδιού. Ο 27χρονος – προκειμένου να κατηγορηθεί μόνο για περιύβριση νεκρού και όχι για ανθρωποκτονία – ισχυρίζεται ότι δεν το σκότωσε ο ίδιος, αλλά ότι το βρήκε νεκρό στο κρεβάτι του και πανικοβλήθηκε, γι’ αυτό και σχεδίασε και υλοποίησε τα επόμενα παρανοϊκά βήματά του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μεταξύ 8 και 9 Απριλίου έως και την Κυριακή του Πάσχα (12/4), ο «Σάββας» άρχισε να εξαφανίζει το πτώμα της μικρής με ιδιαίτερο ειδεχθή τρόπο, «πρωτόγνωρο όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για το εξωτερικό».

Κατά τις πολύωρες ανακρίσεις, ο δράστης παραδέχτηκε μόνο ότι τεμάχισε το πτώμα. Στη συνέχεια το έβρασε και το σκόρπισε σε κάδους απορριμμάτων στην Αττική, όπου -σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.- δεν υπήρχε περίπτωση να καταλάβει κανείς ότι επρόκειτο για ανθρώπινα μέλη.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως είπαν, ότι στα παράθυρα του υπόγειου σπιτιού επί της Μιχαήλ Βόδα 73 στο κέντρο της Αθήνας, ο δράστης είχε βάλει έως και πετσέτες στα παράθυρα, για να καλύπτει τους υδρατμούς την ώρα που έβραζε την τετράχρονη Αννυ!

Αίμα του δράστη βρέθηκε σε μαχαίρι και στα σεντόνια του διαμερίσματος. Στους χώρους του βρέθηκε και αίμα της τετράχρονης. «Από τη στιγμή που βρέθηκε αίμα του παιδιού σε πολλά διαφορετικά σημεία του σπιτιού, πτώμα θεωρείται ότι υπάρχει, έστω και αν αυτό δεν έχει βρεθεί» εξήγησαν οι αστυνομικοί, εξ ου και σχημάτισαν σε βάρος του 27χρονου δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, περιύβριση νεκρού, ηθική αυτουργία σε ψευδορκία και οπλοχρησία (μαχαίρι).

Ο 27χρονος, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε ποινική εμπλοκή για ναρκωτικά, επιχείρησε μάταια να αποτρέψει την 25χρονη από το να καταγγείλει την εξαφάνιση της τετράχρονης, όπως τελικά έγινε στις 24 Απριλίου στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας.

Πιο πριν, είχε φροντίσει να εξαφανίσει με ειδικά καθαριστικά τα ίχνη του από την υπόγεια κατοικία όπου διέμενε με το παιδί στο διάστημα που η μητέρα της μικρής ήταν στο εξωετρικό. Ηταν μάλιστα έτοιμος να αλλάξει και τα σιφόνια του σπιτιού, το οποίο τελικά έσπευσε να ξενοικιάσει.

Επιπλέον, στις 16-17 Απριλίου, λίγες μέρες μετά τις πράξεις του, ο δράστης έφτασε στο σημείο ώς και να πουλήσει τα παιχνίδια (αυτοκινητάκι), το καρότσι και την κούνια της Αννυ, σ’ έναν ρουμάνο καταστηματάρχη της περιοχής έναντι 55 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κίνητρο του δράστη ήταν η ζήλια για τη φίλη του, τη μητέρα της Αννυ. Η 25χρονη βουλγάρα είχε μεταβεί στη Γερμανία, όπου φίλος της της είχε δώσει 12.000 ευρώ. Ο δράστης φοβόταν ότι η σύντροφός του θα έφευγε για τη Γερμανία και θα τον εγκατέλειπε, παίρνοντας μαζί της και το παιδί τους, ενώ θα έχανε και χρήματα που μέχρι τότε η 25χρονη συνήθιζε να του δίνει.

Οι αστυνομικοί τουΤμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που εξιχνίασαν την υπόθεση σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων, τον χαρακτηρίζουν «αμετανόητο», «ήρεμο» και «νηφάλιο», καθώς το μόνο που τον ενδιαφέρει, όπως είπαν, είναι να μη χάσει τη σύντροφό του.

Οπως ανέφεραν, ο 27χρονος συνήθιζε να κακοποιεί (όχι σεξουαλικά) και να χτυπά συστηματικά το άτυχο κοριτσάκι. «Τον χειμώνα, το έκανε μπάνιο με πολύ κρύο νερό και το παιδάκι ούρλιαζε» είπαν χαρακτηριστικά.

Η Αστυνομία χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» το γεγονός ότι, μετά και την επιβαρυντική κατάθεση βούλγαρου φίλου του στον οποίο είχε εκμυστηρευτεί λεπτομέρειες των πράξεών του, ο 27χρονος τελικά ομολόγησε την ενοχή του. «Χρειάστηκαν περισσότερες από 25 ώρες, σε τρεις διαφορετικές ανακρίσεις, προκειμένου να του αποσπάσουμε την ομολογία για τον τεμαχισμό του πτώματος» είπαν οι αστυνομικοί. «Είχαμε απελπιστεί, δεν περιμέναμε ότι υπήρχε περίπτωση να ομολογήσει» ανέφεραν.

Οπως εκτιμούν, από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι η μητέρα της τετράχρονης δεν γνώριζε για τη δολοφονία της μικρής, αλλά έμαθε μόνο ότι το παιδί της χάθηκε, όταν η ίδια επέστρεψε στις 21 Απριλίου από ταξίδι της στη Γερμανία. Μόλις χθες, όπως είπαν, η 25χρονη ενημερώθηκε από αυτούς για τον θάνατο του κοριτσιού και δεν δείχνει να πιστεύει ακόμα ότι το παιδί της είναι νεκρό και μάλιστα τεμαχισμένο.

Η σε βάρος της δικογραφία, πάντως, είναι για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο που προκάλεσε θάνατο, καθώς και για ψευδορκία μάρτυρα.

Δικογραφία για ψευδορκία σχηματίστηκε και σε βάρος 70χρονου Ελληνα, που φιλοξενούσε στο διαμέρισμά του την 25χρονη μαζί με την κόρη της.

Οι καταθέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προανακριτικές τους απολογίες οι πρωταγωνιστές της ιστορίας αυτής που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο έχουν πει:

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΤΕΡΑΣ

Ό,τι σας είπα στις προηγούμενες καταθέσεις μου δεν ειναι αλήθεια. Όλα αυτά τα είπα επειδή τον αγαπώ κι επειδή πίστευα ότι αν έλεγα την αλήθεια στην αστυνομία ο Σάββας θα έμπλεκε. Στις 20 Μαρτίου πήγα στη Γερμανία για να βρω το φίλο μου να μου δώσει κάποια λεφτά. Όσο ήμουν εκει μιλούσαμε στο τηλέφωνο με την Άννυ κι όταν ο Σάββας την έδινε στη μητέρα του για να την προσέχει, μιλούσα μαζί του και των ρωτούσα αν είναι καλά το παιδί.

Όλες τις φορές που μιλήσαμε στο τηλέφωνο η Άννυ μου έλεγε ότι περνούσε πολύ καλά με το Σάββα. Τελευταία φορά μίλησα με την Άννυ τη μεγάλη Πέμπτη 9/4. Μου είπε ότι περνάει πολύ καλά με τον πατέρα της κι ότι αυτός της αγοράζει σοκολατένια αυγουλάκια. Από τότε μέχρι και τις 22/4 που γύρισα από τη Γερμανία όσες φορές μίλησα με το Σάββα μου είπε ότι το παιδί ειναι στη μητέρα του και ειναι καλά. Μόνο στις 14/4 που τον πήρα τηλέφωνο μου έλεγε ότι δεν ειναι καλά κλαίγοντας, ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά και ότι το μόνο που θέλει ειναι να γυρίσω πίσω γιατί κάτι κακό έχει συμβεί με αυτόν. Το ίδιο συνέβη και την επόμενη μέρα που τον πήρα τηλέφωνο και μου έλεγε θέλω να γυρίσεις.

Πίστεψα ότι έχει πάρει ναρκωτικά και δεν ήξερε τι έλεγε. Γύρισα από τη Γερμανία 22/4 και τότε ο Σάββας μου είπε ότι έχασε το παιδί. Μόλις το έμαθα έψαξα στη γειτονιά και το απόγευμα φύγαμε για τη Βουλγαρία. Δεν πήγαμε στην αστυνομικοί επειδή ο Σάββας μου είπε ότι το παιδί θα το βρει το Χαμόγελο του Παιδιού και ότι αν πάω στη αστυνομία θα μου το πάρουν επειδή το άφησα μαζί του που ειναι ναρκομανής.

Ρωτούσα συνεχώς το Σάββα τι έγινε με το παιδί κι αυτός μου έλεγε διαφορετικές ημερομηνίες. Τότε άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως ο Σάββας το χτύπησε το παιδί κι αυτό έχει φύγει επειδή φοβήθηκε. Τις τελευταίες όμως μέρες έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το παιδί μπορεί να χτύπησε μέσα στο σπίτι κατα λάθος και να πέθανε και ο Σάββας επειδή φοβάται να έχει κρύψει την Άννυ.

Όταν γύρισα από τη Γερμανία ο Σάββας μου είπε ότι πούλησε τα παιχνίδια της ¨αννυς για 50 ευρώ σε έναν που δουλεύει σε σουβλατζίδικο. Όταν τον ρώτησα γιατί το έκανε, μου είπε «για να το δει ο Θεός και να μας γυρίσει πίσω την Άννυ».

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΑΤΕΡΑ

Δυο τρεις μέρες πριν τη μεγάλη Παρασκευή το παιδάκι μου ενω κοιμόταν άρχισε να ανασαίνει βαριά και να φαίνεται ότι κάτι έχει. Ξύπνησα την επόμενη μέρα και είδα ότι το παιδί ειλχε μπλε χέρια και αμέσως κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Την ξύπνησα αλλά το κορμάκι της ήταν σαν πέτρα. Λυπήθηκα πολύ και την άφησα στον καναπέ μέχρι το βράδυ γιατί δεν ήξερα τι να κάνω.

Στη συνέχεια της προανακριτικής απολογίας του περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πως τεμμάχισε το σώμα του κοριτσιού.

Αφού τα πέταξα όλα μέχρι το βράδυ της Κυριακής μαζί με τις κουβέρτες, τα χαλιά και ό,τι άλλο είχε λερωθεί με αίμα, καθάρισα το σπίτι όσο καλύτερα μπορούσα. Καθάρισα και τα σιφώνια εξωτερικά γιατί είχε κι εκει αίμα.

Θέλω να σας πω ότι το κοριτσάκι μου το αγαπούσα παρά πολύ ακόμα κι όταν τσακωθήκαμε με τη Δήμητρα. Ποτέ δεν χτύπησα ούτε της φώναξα…. Θέλω να με βοηθήσετε γιατί ποτέ δεν ήθελα να κάνω κακό στην κόρη μου. Ό,τι έκανα το έκανα για να μη χάσω εκτός από το παιδί μου και τη γυναίκα μου.