Στους ρυθμούς των τραγουδιών του κορυφαίου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη γιορτάστηκε χθες στο κατάμεστο Γ. Καραϊσκάκης ο 42ος τίτλος. Ο Πειραιάς γιόρτασε και επίσημα την κατάκτηση του τίτλου (ήταν αφιερωμένος στον Μίκη) με την απονομή του βαρύτιμου τροπαίου και ο Βίτορ Περέιρα τον αφιέρωσε στον συγκλονιστικό κόσμο του Ολυμπιακού.

Στο βίντεο που παίχθηκε στις δύο μεγάλες οθόνες του γηπέδου, ο Mίκης Θεοδωράκης τόνισε ότι «και κόμματα έχω αλλάξει και τα πάντα στη ζωή μου. Τον Ολυμπιακό ποτέ».

Λαμπρή γιορτή, που είχε τον ίδιο παλμό και το ίδιο πάθος όπως με την κατάκτηση του πρώτου τίτλου μετά τα πέτρινα χρόνια! Ηταν ο πέμπτος συνεχόμενος τίτλος επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη και ο 17ος τα τελευταία 19 χρόνια.

Οι φίλοι των Ερυθρολεύκων έχουν λοιπόν χορτάσει τίτλους, όχι ότι τους έπεσε βαρύς ο 42ος, όμως περιμένουν μεγαλεία και στην Ευρώπη.

Η ομάδα του Ολυμπιακού θα αλλάξει σχεδόν κατά το ήμισυ τη νέα σεζόν, αφού θα αποχωρήσει περίπου μία ενδεκάδα!

O Κριστιάν Καρεμπέ υπογράμμισε ότι στόχος του Ολυμπιακού είναι να κάνει ένα βήμα παραπάνω στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μπάλας Μέγερι ήταν ο πιο δυστυχισμένος άνθρωπος στο φαληρικό γήπεδο αφού θα αποχαιρετήσει τον Ολυμπιακό. Μάλιστα ο ούγγρος γκολκίπερ μετά την απονομή του μεταλλίου έβαλε τα κλάματα, ενώ ήταν λυπημένος σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Τα κλάματα έβαλε και ο Νταβίντ Φουστέρ όταν δήλωσε μετά τον γύρο του θριάμβου ότι θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό (ακόμα δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του).

Στο γήπεδο ήταν και ο μεγάλος μαχητής της ζωής και παίκτης του Ολυμπιακού για έξι μήνες Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος παρέλαβε το μετάλλιό του από τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας Γιώργο Μποροβήλο. Πάντως αισθητή ήταν η απουσία του Μίτσελ.

Οι αρχηγοί του Ολυμπιακού Τσόρι Ντομίνγκες (ο ηγέτης), Νταβίντ Φουστέρ (ο καλός στρατιώτης), Γιάννης Μανιάτης (ο μαχητής) παρέλαβαν στο τέλος τα μετάλλια και ακούστηκαν ρυθμικά τα ονόματά τους.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Υποχρέωσή μας είναι να κατακτήσουμε και το Κύπελλο. Θέλουμε να αφιερώσουμε το νταμπλ στον πρόεδρό μας Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Ολυμπιακός είναι στο μυαλό κάτι μαγικό» τόνισε ο άτυχος της σεζόν λόγω του σοβαρού τραυματισμού Γιάννης Μανιάτης.

Το πάρτι των Ερυθρολεύκων συνεχίστηκε με τη ρίψη βεγγαλικών, τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες και τον γύρο του θριάμβου.

Οι φίλοι των πρωταθλητών αποθέωσαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου τις αθλήτριες του Ολυμπιακού στο πόλο για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ευρώπης και στο βόλεϊ για την κατάκτηση του νταμπλ εντός συνόρων (ήταν ο τρίτος συνεχόμενος τίτλος). Παράλληλα οι οπαδοί του Ολυμπιακού καταφέρθηκαν εναντίον του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βραβεύτηκε από την Deputy Director της UNICEF για την προσφορά του στο έργο της.

Να σημειωθεί ότι τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.