Το Netflix πάει Κάννες. Ο διευθυντής προγράμματος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μετάδοσης σειρών και ταινιών Τεντ Σαράντος θα μιλήσει στο 68ο Φεστιβάλ σχετικά με το πώς τα νέα μοντέλα διανομής προγραμμάτων έχουν επηρεάσει τη χρηματοδότηση και την παραγωγή των ταινιών. Ο ελληνικής καταγωγής Σαράντος θα συμμετάσχει στο «Next», το νέο φόρουμ της κινηματογραφικής αγοράς του Φεστιβάλ για το μέλλον του κινηματογράφου στις 15 Μαΐου. Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδεται στην εκδήλωση είναι ότι στη σκηνή θα τον προλογίσει ο διευθυντής της διοργάνωσης Τιερί Φρεμό.

Η επίσκεψή του για πρώτη φορά στην Κρουαζέτ με τον ρόλο του ομιλητή συμπίπτει με το άνοιγμα που επιχειρεί τη Netflix προς τον κινηματογράφο σε μια δύσκολη περίοδο για την ευρωπαϊκή βιομηχανία του θεάματος. Ο ίδιος, άλλωστε, εδώ και καιρό έχει κηρύξει τον πόλεμο στους αμερικανούς ιδιοκτήτες κινηματογράφων, όταν εκείνοι απέρριψαν την πρότασή του να κάνουν πρεμιέρα την ίδια ημέρα και ώρα οι ταινίες στις αίθουσες και στη Netflix. Το βέτο αυτό, όμως, δεν τον πτόησε και τελικά κατέληξε σε συμφωνία με τα συγκροτήματα multiplex Imax και το στούντιο The Weinstein για να προβάλουν παράλληλα με τους κινηματογράφους το σίκουελ της ταινίας «Τίγρης και δράκος».

Κομμάτι της επέκτασης των δραστηριοτήτων της πλατφόρμας στον κινηματογράφο είναι η συμφωνία με τον Ανταμ Σάντλερ να πρωταγωνιστήσει και να κάνει την παραγωγή σε τέσσερις ταινίες αποκλειστικά για την πλατφόρμα. Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα η Netflix διαθέτει περισσότερα από 62 εκατομμύρια χρήστες σε 50 διαφορετικές χώρες που απολαμβάνουν 100 εκατομμύρια ώρες προγραμμάτων την ημέρα, είναι προφανής η επίδραση του νέου σχεδίου του στην κινηματογραφική βιομηχανία.