Δύο ακόμα απόπειρες αυτοκτονίας, ενός 39χρονου και μίας 13χρονης, απέτρεψε, το περασμένο Σάββατο, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας Cyber Alert.

Στην περίπτωση του 39χρονου, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε, ότι εκδήλωσε σε οικείο του πρόσωπο, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν άμεσα έρευνα, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί γεωγραφικά η περιοχή που βρισκόταν ο 39χρονος, ενώ ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Η Αστυνομία τον εντόπισε έγκαιρα, ενώ στη συνέχεια ο 39χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο, για την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς και ψυχολογική υποστήριξη.

Όσον αφορά στη δεύτερη περίπτωση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε, ότι άγνωστος χρήστης κοινωνικού δικτύου, εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε άμεσα, βρέθηκαν τα σημεία διασύνδεσης του χρήστη με το προφίλ του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και προέκυψε ότι ήταν μια 13χρονη. Αστυνομικοί εντόπισαν την ανήλικη, ενώ η αρμόδια εισαγγελέας διέταξε την άμεση μεταφορά της σε νοσοκομείο.

Και για τις δύο αυτές υποθέσεις, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε, θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.