«Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν διαπραγματεύεται, όλον αυτό τον καιρό, με τους έξω, αλλά με τους μέσα, με τα στελέχη της και τους βουλευτές της» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε «σε τρεις μήνες κινδυνεύουν να χαθούν, για τον ελληνικό λαό, θυσίες και επιτεύγματα πέντε ετών» και τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός έχει την θεσμική υποχρέωση να ενημερώσει αμέσως τη Βουλή και -αν το κρίνει αναγκαίο- τους αρχηγούς των κομμάτων».

Η δήλωση του Βαγγέλη Βενιζέλου για την πορεία της διαπραγμάτευσης:

«Επί τρεις και πλέον μήνες η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί κάθε εβδομάδα το ίδιο έργο. Την κυβέρνηση να στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας και επιτυχίας για μια διαπραγμάτευση που κλείνει εντός του πλαισίου που επιθυμεί η κυβέρνηση. Και αμέσως μετά, την κυβέρνηση να στέλνει μηνύματα εμπλοκής και αδιεξόδου και να θυμίζει πόσο αποφασισμένη είναι να τηρήσει τα όρια της και να οδηγήσει τη χώρα σε πιστωτικό γεγονός και διεθνή χρεοκοπία για την οποία θα ευθύνονται οι αδιάλλακτοι και κακοί Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ.

»Στο μεταξύ όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας και άρα η διαπραγματευτική θέση της χώρας έχουν επιδεινωθεί δραματικά. Σε τρεις μήνες κινδυνεύουν να χαθούν, για τον ελληνικό λαό, θυσίες και επιτεύγματα πέντε ετών. Και αυτό ενώ είχαμε φτάσει ένα βήμα πριν την έξοδο από το μνημόνιο και τη μετάβαση στην προληπτική πιστωτική γραμμή. Ενώ είχαμε φτάσει σε σημείο ανάλογο με αυτό που έφτασε ήδη η Κύπρος με την επιτυχημένη επάνοδό της στις αγορές.

»Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ δεν διαπραγματεύεται, όλον αυτό τον καιρό, με τους έξω, αλλά με τους μέσα, με τα στελέχη της και τους βουλευτές της. Δεν ενδιαφέρεται για την ασφαλή πορεία της χώρας, αλλά για την αποφυγή του πολιτικού κόστους και την παραμονή της στην εξουσία, ακόμη και με τραγικές συνέπειες για την οικονομία και τους πολίτες.

»Στο μεταξύ δεν υπάρχει ίχνος κυβερνητικής διάθεσης για συναίνεση, έστω για αλληλοενημέρωση με την αντιπολίτευση και όσους χειρίστηκαν προγενέστερες φάσεις μιας δύσκολης και τότε πράγματι σκληρής εξωτερικής – και όχι εσωτερικής, για επικοινωνιακή χρήση – διαπραγμάτευσης.

»Ο Πρωθυπουργός έχει την θεσμική υποχρέωση να ενημερώσει αμέσως τη Βουλή και – αν το κρίνει αναγκαίο – τους αρχηγούς των κομμάτων. Δεν μπορεί τα μεγάλα διλήμματα για την πορεία του τόπου να υποβιβάζοντας σε μικρά κομματικά παιχνίδια εξουσίας στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ.

»Δεν μπορεί πάνω στην αγωνία της ελληνικής κοινωνίας για το μέλλον της, να κτίζονται τυχοδιωκτικές πολιτικές σταδιοδρομίες.»