Εκατοντάδες διαδηλωτές συμμετείχαν και την Πέμπτη σε συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ εναντίον της αστυνομικής βίας, κυρίως σε βάρος των Αφροαμερικανών, ζητώντας παράλληλα να διαλευκανθούν οι συνθήκες θανάτου του 25χρονου Φρέντι Γκρέι, ο οποίος πέθανε μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία στη Βαλτιμόρη.

Στη Φιλαδέλφεια αναφέρθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, που ξέσπασαν όταν αστυνομικοί εμπόδισαν τους διαδηλωτές να αποκλείσουν έναν δρόμο.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν ξανά στους δρόμους στη Βαλτιμόρη, θέατρο καθημερινών διαδηλώσεων, αφότου έγινε γνωστός ο θάνατος του Γκρέι υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Πολλοί κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «οι ζωές των μαύρων μετρούν» ή «να μπει τέλος στην τρομοκρατία της αστυνομίας».

Στη Βαλτιμόρη συνεχίζει να ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, από τις 22:00 (05:00 ώρα Ελλάδας) ως τις 05:00 (12:00), που επιβλήθηκε την Τρίτη, μετά τα επεισόδια στη διάρκεια των οποίων η αστυνομία προχώρησε σε πάνω από 250 συλλήψεις.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις, ιδίως στο Σικάγο.

Στο μεταξύ στη Νέα Υόρκη ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο απέρριψε τις επικρίσεις για το ότι η αστυνομία εφάρμοσε πολύ σκληρές τακτικές στις διαδηλώσεις το βράδυ της Τετάρτης. «Η προσέγγιση ήταν εντελώς η ίδια» είπε ο Ντε Μπλάζιο, αναφερόμενος στις δεκάδες συλλήψεις και τις καταγγελίες νεοϋορκέζων πολιτικών ότι οι άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης της Νέας Υόρκης (NYPD) επέδειξαν υπερβολικά επιθετική συμπεριφορά έναντι ειρηνικών διαδηλωτών.

«Δεν θα ανεχθούμε παραβίαση του νόμου, δεν θα ανεχθούμε ταραχές» διεμήνυσε ο Ντε Μπλάζιο.