Το υπουργείο Εργασίας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι διακόπτει τις εργασίες σε δύο από τις εγκαταστάσεις που ανεγείρονται ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίου ντε Τζανέιρο, οι οποίοι θα διεξαχθούν το 2016, εξαιτίας προβλημάτων εργασιακής ασφάλειας.

Η κατασκευή ενός γηπέδου τένις ανεστάλη όπως και εν μέρει η ανέγερση ενός ποδηλατοδρομίου, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, επικαλούμενο «σοβαρό και άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων».

Η απόφαση ανακοινώθηκε καθώς οι αρχές έχουν αποδυθεί σε αγώνα με το χρόνο για την ολοκλήρωση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, με λιγότερες από 500 ημέρες να απομένουν ως την τελετή έναρξης των Αγώνων.

Το ποδηλατοδρόμιο είναι ήδη ένα από τα Ολυμπιακά έργα στα οποία είχαν καταγραφεί οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις, ωστόσο αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν πρόσφατα ότι η κατασκευή του προχωρά κανονικά.

Το πρόβλημα ασφαλείας σε αυτό αφορά μια ράμπα που είναι πολύ απότομη, ενώ τα έργα στο γήπεδο του τένις σταμάτησαν διότι δεν υπάρχουν προστατευτικά κιγκλιδώματα για τους εργαζόμενους, διευκρίνισε το υπουργείο.

Η RIOUrbe, η διεύθυνση δημοσίων έργων, αρμόδια για την κατασκευή και τη συντήρηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι τα προβλήματα αυτά θα έχουν διευθετηθεί ως τα τέλη της εβδομάδας και ότι δεν θα επηρεαστεί το χρονοδιάγραμμα για την παράδοσή τους.