Η νότια ακτή της Αγγλίας μυρίζει κεράσι! Η Μπόρνμουθ, μία ομάδα που δεν έχει καταφέρει τίποτα σε 116 χρόνια, εξασφάλισε την άνοδό της στην Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Το Μπόρνμουθ είναι ένα μεγάλο παραθαλάσσιο θέρετρο στη νότια ακτή της Αγγλίας. Στις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, χιλιάδες τουρίστες από αρκετές περιοχές της χώρας αναζητούν λίγη δροσιά στην εντυπωσιακή παραλία. Τα Κεράσια όμως (έτσι αποκαλείται η ομάδα) δεν έδιναν καλούς καρπούς όλα αυτά τα χρόνια. Το 2008, η ομάδα παραλίγο να διαλυθεί εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων. Ηταν στην 4η κατηγορία, σε οικονομική διαχείριση, όταν ο πρόεδρος Τζεφ Μόστιν έδωσε επιταγή 100.000 στερλινών προκειμένου να μη διαλυθεί η ομάδα! Παράλληλα, οι οπαδοί έκαναν έρανο συγκεντρώνοντας ένα σεβαστό ποσό.

Το 2011, ένας ρώσος επιχειρηματίας αγόρασε την ομάδα. Ο 44χρονος Μαξίμ Ντέμιν παραμένει πίσω από τις κουρτίνες, δεν θέλει να μιλάει στον Τύπο και ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για αυτόν. Η ουσία είναι ότι νοικοκύρεψε την ομάδα, έφερε χορηγούς και έτσι άρχισε η άνοδος προς την ελίτ του αγγλικού ποδοσφαίρου. Μόλις το 2013 η ομάδα ανέβηκε για πρώτη φορά στην Τσάμπιονσιπ, τη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι σε έξι χρόνια ανέβηκε τρεις κατηγορίες λέει πολλά. Τα δύσκολα χρόνια για την Μπόρνμουθ φαίνεται ότι αποτελούν παρελθόν. Αλλωστε, τα έσοδα από την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ αγγίζουν τα 120 εκατ. στερλίνες!