Στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας προκρίθηκε η Ντόρτμουντ που αν και ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ κατάφερε να αποκλείσει τη Μπάγερν Μονάχου στη διαδικασία των πέναλτι (0-2) με τους «Βαυαρούς» να… γλιστρούν δύο φορές στην άσπρη βούλα και τον Νόιερ να σημαδεύει δοκάρι! Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν 1-1 στην «Αλιάνζ Αρίνα».

Η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου πλέον θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της που θα είναι μία εκ των Αρμίνια Μπίλεφελντ ή Βόλφσμπουργκ.

Μάλιστα, η Ντόρτμουντ είχε ακόμη δυσκολότερο έργο, όταν ο Καμπλ αποβλήθηκε στο 108ο λεπτό μετά από ένα… ανόητο φάουλ στον Σβάινσταϊγκερ. Όλα κρίθηκαν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Στην πρώτη κιόλας προσπάθεια, ο Λαμ γλίστρησε κατά την εκτέλεση και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Από την άλλη, ο Γιουντογκάν ήταν ψύχραιμος και έγραψε το 0-1. Στο δεύτερο πέναλτι των «Βαυαρών», ο Tσάμπι Αλόνσο έκανε… ό,τι και ο Λαμ! Γλίστρησε και αστόχησε σκορπώντας απογοήτευση στις εξέδρες. Ο Κελ πήρε ακόμη περισσότερο ψυχολογία και με απλό τρόπο έκανε το 0-2. Τίποτα δεν πήγαινε καλά για τη Μπάγερν και η κακοδαιμονία συνεχίστηκε στην τρίτη εκτέλεση, όπου ο Γκέτσε νικήθηκε από τον Λάνγκερακ κρατώντας το 0-2.

Ο Nόιερ «κράτησε ζωντανή» την Μπάγερν, αποκρούοντας το πέναλτι του Χούμελς, αλλά λίγα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του να σταθεί μοιραίος. Ο διεθνής Γερμανός πορτιέρο στάθηκε απέναντι στον Λάνγκερακ και σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι… στέλνοντας αυτομάτως τη Ντόρτμουντ στον τελικό της διοργάνωσης.

Στην κανονική διάρκεια…

Στην κανονική διάρκεια, η Μπάγερν προηγήθηκε στο 30’ με ένα εξαιρετικό πλασέ του Λεβαντόβσκι, ο οποίος αρχικά «έσκαψε» τη μπάλα, εκείνη βρήκε στο δεξί δοκάρι του Λάνγκερακ και στην επαναφορά ο επιθετικός των γηπεδούχων πήρε το «ριμπάουντ» και άνοιξε το σκορ.

Στο 55’ ο Λεβαντόβσκι σημάδεψε ξανά το δοκάρι και στην επαναφορά ο Σμέλτσερ έκανε χέρι που δεν είδε ο διαιτητής της αναμέτρησης.

Στο 75’ έπειτα από ωραία συνεργασία των φιλοξενούμενων ο Ομπαμεγιάνγκ με πλασέ από πλάγια θέση ισοφάρισε την αναμέτρηση.

Μπάγερν: Νόιερ, Ραφίνια, Μπενατιά, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ, Αλόνσο, Αλκάνταρα (68′ Ρόμπεν, 84′ Γκέτσε), Βάιζερ, Λεβαντόβσκι, Μίλερ (76′ Σβάινσταϊγκερ).

Ντόρτμουντ: Λάνγκερακ, Ντουρμ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπλαστσικόβσκι (83′ Καμπλ), Μπέντερ (90′ Κελ), Γιουντογκάν, Καγκάβα (70′ Μεχιταριάν), Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ.