Ανοίγει ο δρόμος, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Ελεγκτικό Συνέδριο υπό τον πρόεδρό του Νίκο Αγγελάρα, για την αναβάθμιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Όπως είναι γνωστό, το Ανώτατο Δικαστήριο είχε πει «όχι» για το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ που του είχε χορηγηθεί από τον τέως περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό για την αναβάθμιση του γηπέδου «Απόστολος Νικολαϊδης» στους Αμπελοκήπους.

Οι σύμβουλοι του 6ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχαν κρίνει ότι η επίμαχη χορήγηση είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον, ενώ παράλληλα παραβιάζεται και η αρχή της οικονομικότητας.

Όμως, ο Παναθηναϊκός άσκησε έφεση και έτσι τώρα η μείζονα επταμελής σύνθεση σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, μετά από θετική εισήγηση του κ. Αγγελάρα, έκρινε ότι πρέπει να επιτραπεί η υπογραφή της επίμαχης προγραμματικής σύμβασης των 7 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της έδρας του Παναθηναϊκού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δικαστικοί λειτουργοί σχεδόν ομόφωνα, έκριναν ότι οι εργασίες επί του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων του Παναθηναικού, καθιστούν το γήπεδο πι ασφαλές τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους φιλάθλους που το επισκέπτονται.

Συγχρόνως όμως οι εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του γηπέδου ανταποκρίνονται στις πρόσθετες προδιαγραφές που απαιτούνται από τους ελληνικούς κανονισμούς για την διεξαγωγή του εθνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, αλλά και σε εκείνες τους κανονισμούς που ορίζονται από την αρμόδια ποδοσφαιρική ομοσπονδία (ΟΥΕΦΑ).

Παράλληλα, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι η χρηματοδότηση της περιφέρειας Αττικής με σκοπό την αναβάθμιση του γηπέδου «Απόστολος Νικολαϊδης» άπτεται του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος που προκύπτει εμμέσως από την διεθνή προβολή και διαφήμιση της χώρας μας.

Επίσης, κρίθηκε ότι η νομιμότητα της χρηματοδότησης της περιφέρειας Αττικής δεν προσκρούει στην γενική αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από