Ζητήματα περιβάλλοντος, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δασών και υδάτων, που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, πρόκειται να συζητήσει με φορείς της Θεσσαλίας ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, σε περιοδεία που ξεκινά από τη Δευτέρα, συνοδευόμενος, τις δύο πρώτες ημέρες, από τον υφυπουργό επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Τέρενς Κουίκ.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργειο, οι συναντήσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 4 Μαΐου στο δημαρχείο των Τρικάλων στις 11πμ, συνεχίζονται στο δημαρχείο της Καρδίτσας στις 2μμ και ολοκληρώνονται στο δημαρχείο της Λάρισας στις 6μμ, ενώ θα υπάρξει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό (5μμ).

Την Τρίτη, 5 Μαΐου, ο Γιάννης Τσιρώνης θα επισκεφθεί το συνεταιρισμό γαλακτοπαραγωγών (ΘΕΣ γάλα-ΠΙΕς) και το απόγευμα την περιοχή της λίμνης Κάρλας και του φράγματος Τρικερίου (Παναγιώτικο).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Τσιρώνης θα έχει, επίσης, συναντήσεις με βουλευτές και κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με πολιτευτές και συντονιστές των Οικολόγων Πράσινων, καθώς και με αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το ΥΠΑΠΕΝ, πριν το επίσημο πρόγραμμα των επισκέψεων, ο κ. Τσιρώνης θα συναντηθεί με κατοίκους και φορείς της Αργιθέας για το θέμα του Αχελώου.