Την αποκατάσταση όλων όσοι «αγωνίστηκαν για να ανέλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ» ζήτησε ευθαρσώς από το βήμα της Βουλής την Τρίτη ο βουλευτής του κόμματος Στάθης Παναγούλης.

Μιλώντας κατά τη συζήτηση του νομοσχέδιου για την επανίδρυση της ΕΡΤ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε επί λέξη: «Η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει όλα τα προγράμματά της, κύριε υπουργέ. Πρέπει να αποκαταστήσει όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα να αποκαταστήσει όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».

Νωρίτερα, απευθυνόμενος προς τους υπουργούς Επικρατείας Νίκο Παππά και Εσωτερικών Νίκο Βούτση, είπε: «πρέπει να τιμήσουμε αυτούς τους εργαζόμενους. Αυτούς τους εργαζόμενους μαζί με τις καθαρίστριες, μαζί με τους απολυμένους, τους αδικημένους, αυτούς που κατέτρεξε με τον πιο ωμό και εκβιαστικό τρόπο η προηγούμενη κυβέρνηση, πρέπει εμείς να τους δικαιώσουμε. Είναι, εξάλλου, καθήκον μας. Είναι καθήκον σε μας που ισχυριζόμαστε και είμαστε οι εκπρόσωποι μιας Κυβέρνησης που αγωνίζεται για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Πρότεινε επίσης να υπάρξει ειδική τιμητική διάκριση του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, καθώς όπως είπε έχει ήδη «πάρει βραβείο από την UNESCO για τους αγώνες του».

Απευθυνόμενος προς τον κ. Βούτση, τον οποίο κάλεσε να εμφανίζεται στην Βουλή πιο «μαχητικά και τεκμηριωμένα», τόνισε: «Ήρθε εδώ ο Βενιζέλος ο οποίος κυκλοφορούσε με μια BMW που κάθε σέρβις έκανε 24.000 ευρώ όσα αντιστοιχούν στις συντάξεις που παίρνει ένας συνταξιούχους των 400 ευρώ για τέσσερα χρόνια.. Αντί να μπουν σε μυρμηγκοφωλιές βγάζουν σήμερα λόγους».

Αντιδράσεις

«Εν τη αφέλεια του αποκάλυψε τις μύχιες σκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια», σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ έντονα αντέδρασε και το Ποτάμι με τον Χάρη Θεοχάρη να μιλά για εξόφληση γραμματίων του ΣΥΡΙΖΑ. «Άθελα του μας αποκάλυψε ο Στάθης Παναγούλης το σχέδιο της κυβέρνησης, ξοφλάτε γραμμάτια -είχαμε τα γαλάζια παιδιά και τώρα έχουμε τα ροζ», ανέφερε.

Ο βουλευτής του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης, σχολιάζοντας την πρόταση του κ. Παναγούλη, έγραψε στο Twitter: «Από τα #γαλάζια_παιδιά στα παιδιά της #proti_fora_aristera : Δηλώσεις Παναγούλη για την ΕΡΤ #topotami #vouli»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι σαφές. «Επανέρχονται όλοι, όχι τα δικά μας παιδιά, δεν επανέρχονται με βάση το καθεστώς της συντεχνίας», είπε και τόνισε ότι θα διαφυλαχθεί η αντικειμενικότητα της νέας ΕΡΤ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από