Ξεπερνούν κάθε προηγούμενο τον τελευταίο καιρό οι αφίξεις παράνομων μεταναστών-προσφύγων την Τρίτη σε ελληνικές ακτές.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, σε 16 διαφορετικά περιστατικά που καταγράφηκαν, από τα απέναντι τουρκικά παράλια αποβιβάστηκαν σε έξι ελληνικά νησιά, σε βορειοανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα, συνολικά 583 άτομα!

Στη Χίο, Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού εντόπισε και συνέλαβε 19 αλλοδαπούς που δεν διέθεταν νομιμοποιητικά ταξιδιωτικά έγγραφα. Παράλληλα, μετά από καταδίωξη, συνελήφθη και ο αλλοδαπός διακινητής τους, που τους είχε αποβιβάσει στην παραλία της Αγίας Ερμιόνης. Στο ίδιο νησί, άλλα 36 άτομα εντοπίστηκαν στην περιοχή Καταρράκτη, ενώ 49 έγιναν αντιληπτά, επίσης από λιμενικούς, στην περιοχή της ΔΕΗ.

Στη Λέσβο, συνελήφθησαν συνολικά 130 παράνομοι μετανάστες-πρόσφυγες: οι 39 στην περιοχή Βατερών Πολιχνίτου, 11 στη θαλάσσια περιοχή Συκαμιάς, 31 στη θαλάσσια περιοχή αεροδρομίου και 49 στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης.

Στη Σάμο, 48 παράνομοι μετανάστες-πρόσφυγες εντοπίστηκαν στο Παλαιόκαστρο, 43 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του νησιού και 26 στη θαλάσσια περιοχή του Κοκκαρίου.

Στο Αγαθονήσι, 87 άτομα βγήκαν, σε δύο δόσεις, στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού.

Στην Κω, συνελήφθησαν οι 36 επιβαίνοντες σε φουσκωτή λέμβο που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Αμμόγλωσσας, όπου εντοπίστηκαν άλλα 33 άτομα σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο. Σε τρίτο περιστατικό, περιπολικό του Λιμενικού, στη διάρκεια περιπολίας του στο πλαίσιο της μεικτής ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ποσειδών», εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Λάμπη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με 34 επιβαίνοντες.

Στο Φαρμακονήσι, τέλος, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με 42 άτομα, την ώρα που έπλεε υπό δυσχερείς συνθήκες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από