Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπου συναντάται εκτάκτως με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά το Eurogroup που πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα της Λετονίας.

«Πιστεύω ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει σωστά. Όχι απλώς να υπογράψουμε μια οποιαδήποτε συμφωνία για να έχουμε συμφωνία, αλλά να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι που θα είναι ένα γνήσιο αναπτυξιακό μοντέλο για την Ελλάδα» είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Βαρουφάκης.

Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι κάποιος από τους συναδέλφους του αναφέρθηκε και σε Σχέδιο Β’. «Η άμεση απάντησή μου ήταν να πω ότι δεν υπάρχει Σχέδιο Β’, δεν μπορεί να υπάρξει Σχέδιο Β’ και η οποιαδήποτε αναφορά σε Σχέδιο Β’ είναι καταφανώς αντιευρωπαϊκή και εν τέλει είναι εναντίον των συμφερόντων της συγκεκριμένης χώρας, που εκπροσωπείται από τον συγκεκριμένο συνάδελφο» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Σε συνέντευξή του στη Real News δε, στέλνει μήνυμα προς τους πιστωτές μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε στο Eurogroup.

«Καθήκον μας να πείσουμε τους εταίρους μας ότι πασχίζουμε για πραγματικές τομές, βαθιές μεταρρυθμίσεις και συνετή δημοσιονομική πολιτική. Καθήκον τους είναι να απεγκλωβιστούν από τη στείρα προσήλωση στην αποτυχημένη μνημονιακή «λογική»» αναφέρει στη δήλωση του ο υπουργός Οικονομικών.