Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, περί Grexit ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης. Σε δηλώσεις του ο κ . Μιχελάκης κάλεσε την ηγεσία του κόμματος να τις αποδοκιμάσει άμεσα.

Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard ο Μ. Βέμπερ είπε ότι οι συζητήσεις σχετικά με το Grexit έχουν ενταθεί.

Πρόσθεσε ότι «η εκτίμηση ότι το Grexit είναι ρεαλιστική επιλογή δυστυχώς είναι ορθή», και εκτίμησε ότι «η Ελλάδα θα λάβει οικονομική βοήθεια μόνο αν κάνει μόνη της προσπάθεια» καθώς επίσης ότι «ολόκληρη η ευρωζώνη έχει στραφεί κατά της Ελλάδας και ότι δεν είναι απομονωμένη η Γερμανία αλλά η Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, για το ίδιο θέμα, ανέφερε ότι «οι δηλώσεις του κ. Βέμπερ, προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, περί Grexit δείχνουν το ποιες πολιτικές δυνάμεις είναι εχθρικές προς την Ελλάδα».

Στην ίδια ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζεται: «Θα καταδικάσουν η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς τις δηλώσεις αυτές των συμμάχων τους ή θα επιμείνουν στην ίδια γραμμή υπονόμευσης της διαπραγμάτευσης και των συμφερόντων του ελληνικού λαού;» 
 
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, μία ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μετά τη σύνοδό του στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή του Αντώνη Σαμαρά, είχε προκαλέσει θύελλα στο εσωτερικό της ΝΔ.

Το ανακοινωθέν εξυμνούσε την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε στην Ελλάδα υπό την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ενώ προειδοποιούσε παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα «να μην θέσει εν αμφιβόλω» αυτήν την πρόοδο - «οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσα από μονομερείς δράσεις».

Η ανακοίνωση του ΕΛΚ από πολλούς θεωρήθηκε ότι υπονομεύει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις της με τους εταίρους.

Η πιο επιθετική δήλωση-απάντηση προήλθε από την Ντόρα Μπακογιάννη, ένα από τα πιο στελέχη της ΝΔ με την πιο φιλοευρωπαϊκή στάση. «Κρίμα για το ΕΛΚ. Υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες» έγραψε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ της Παρασκευής η βουλευτής της ΝΔ στην Α' Αθηνών και πρόσωπο που έχει κινηθεί έντονα στο παρασκήνιο για να ενισχύσει την εθνική προσπάθεια.

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε μάλιστα με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, Γιάννης Μιχελάκης, το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Ελλάδα, εκτιμώντας επίσης ότι ήταν «απαράδεκτη και η αποδοχή του ψηφίσματος από την ελληνική αντιπροσωπεία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από