Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για τους πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης το ΠΑΜΕ.

Συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη λεωφόρο Β.Σοφίας.

Όταν οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από τα γραφεία της ΕΕ, έβγαλαν σκάλα από βανάκι που προηγούνταν και ορισμένοι εξ αυτών ανέβηκαν στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου των γραφείων της ΕΕ στην Αθήνα.

Από εκεί κρέμασαν πανό στην πρόσοψη του κτιρίου, με το σύνθημα «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές» γραμμένο στα αγγλικά με τη φωτογραφία που δείχνει την ανάσυρση από τη θάλασσα του μικρού παιδιού που πνίγηκε στη Ρόδο.

Επίσης, αποκαθήλωσαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την έκαψαν.

Στη συγκέντρωση που προηγήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος το παρών έδωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας.

«Η δέσμη των 10 μέτρων της ΕΕ και η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης δεν περιλαμβάνουν ούτε καν μέτρα άμεσης ανακούφισης των προσφύγων, των μεταναστών, αλλά αντίθετα σηματοδοτούν την ενίσχυση και την παραπέρα επέκταση των μηχανισμών δίωξης και καταστολής, της Σένγκεν, της Frontex, της Eurojust και βεβαίως εδραιώνουν παραπέρα τους μηχανισμούς του Δουβλίνου που αποτελούν ουσιαστικά και οδηγούν χώρες όπως η Ελλάδα σε αποθήκες ψυχών» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Όλοι εκείνοι οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τις επεμβάσεις, για τους πολέμους, για τις επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου χύνουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα για τα θύματα αυτής της πολιτικής τους» πρόσθεσε ο Δ.Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι «δεν χρειάζεται άλλο χάσιμο χρόνου, σήμερα είναι ώρα να κινητοποιηθεί ο λαός. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση».