Σε αναβολή για τις 19 Νοεμβρίου 2015 προχώρησε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου οπότε τότε θα κρίνει εάν είναι αντισυνταγματικό ή όχι το χαράτσι που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα επικυρώσει ή όχι την απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου που έχει κρίνει ότι το χαράτσι είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ολιγόλεπτης συνεδρίασης ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δημοσίου υπέβαλε αίτημα για την αναβολή της συζήτησης της υπόθεσης. Το Δημόσιο υποστήριξε ότι λόγω των επειγόντων οικονομικών υποχρεώσεων και ζητημάτων που απασχολούν τα κυβερνητικά στελέχη, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, δεν υπήρξε η δυνατότητα διαβούλευσης στο υπουργείο Οικονομικών.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος του Δημοσίου επισήμανε ότι είναι επιβεβλημένη η αναβολή της υπόθεσης, καθώς έχουν καταβληθεί από το χαράτσι 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι των καταναλωτικών οργανώσεων και ο Γιώργος Κόκκας ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κίνηματος Άμεσης Δημοκρατίας, που έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά του επίμαχου ΕΕΤΗΔΕ, αντέδρασαν έντονα στο αίτημα αναβολής.

Παρ΄ όλα αυτά, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ανέβαλε την συζήτηση για τον ερχόμενο Νοέμβριο.