Με τη διαδικασία του επείγοντος έχει τελικά κατατεθεί και συζητείται στη Βουλή το περίφημο νομοσχέδιο του υφυπουργείου Αθλητισμού «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί αρχικώς στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στις 27-28 και 30 Απριλίου και στη συνέχεια, στις 4 και 5 Μαΐου, στην Ολομέλεια, οπότε και θα τεθεί προς ψήφιση, μία εβδομάδα αργότερα απ' ό,τι έλεγε ο ίδιος ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Οπως αναφέρθηκε την Τετάρτη στην επίσημη ενημέρωση του υφυπουργείο Αθλητισμού «συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος, αρχικώς στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στις 27-28 και 30 Απριλίου και στη συνέχεια, στις 4 και 5 Μαΐου, στην Ολομέλεια», αν και τη Δευτέρα στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» ο Σταύρος Κοντονής είχε πει πως το νομοσχέδιο όχι μόνο θα συζητηθεί, αλλά και θα ψηφιστεί με το χαρακτηρισμό του κατ' επείγοντος μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Πολλοί εκτιμούν πως πρόκειται για μια κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά της Κυβέρνησης, διότι η συζήτηση πάει πιο πίσω απ' ό,τι αρχικά είχε διαφανεί, που σημαίνει ότι πρώτα θα υπάρξει συζήτηση με την UEFA και τη FIFA ώστε να βρεθούν «κοινοί τόποι» και κατόπιν θα συζητηθεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η διαφορά του χαρακτηρισμού «επείγον» με «κατεπείγον» είναι πως στην πρώτη περίπτωση έχουμε τριήμερη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και διήμερη στο Κοινοβούλιο, ενώ στην δεύτερη έχουμε μια μέρα συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και τρεις στη Βουλή. Αλλαγές στο νομοσχέδιο μπορούν να υπάρξουν και στις δυο περιπτώσεις, επομένως θα πρέπει να περιμένουμε το τι τελικά θα αποφασιστεί.

Από την πλευρά της κυβέρνησης τονίζεται πως δεν επιχειρείται κατάργηση του αυτοδιοίκητου - κάτι που θεωρείται ιερό για την UEFA και τη FIFA που απειλούν με ποδοσφαιρικό «Grexit» - αλλά ουσιαστική ενίσχυσή του, ώστε αυτό να είναι δομημένο πάνω σε στέρεες βάσεις. Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι δεν διανοούνται καν πως θα υπάρξει αποκλεισμός των ομάδων μας και της Εθνικής από τις ξένες διοργανώσεις και υπογραμμίζεται πως αν συμβεί αυτό, θα είναι ευθύνη της ΕΠΟ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από