Πολύ σημαντικό χαρακτήρισε τον τίτλο που κατέκτησε στον Ολυμπιακό ο Βίτορ Περέιρα υποστηρίζοντας ότι θέλει και τον τέταρτο στην καριέρα του! Ηδη ο πορτογάλος τεχνικός έχει πανηγυρίσει με τον Πόρτο την κατάκτηση, δύο τίτλων και την Κυριακή στο Γ. Καραϊσκάκης λουσμένος από σαμπάνιες γιόρτασε τον 42ο τίτλο στον Πειραιά.

«Ο πρώτος τίτλος, είναι σίγουρα ένας τίτλος που ξεχωρίζει. Ήταν ένας τίτλος κερδισμένος κάτω από πολλές δυσκολίες και συναισθηματικά, έμεινε μέσα στη ζωή μου. Αυτός ο τίτλος είναι πολύ σημαντικός, γιατί δείχνει ότι μπορώ να κερδίζω κι έξω από την Πορτογαλία, έξω από την Πόρτο», τόνισε ο Περέιρα στην πορτογαλική ιστοσελίδα www.maifutebol.lot.pt.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε σύγκριση στα ντέρμπι Πόρτο- Μπενφίκα με τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος: «Οι τίτλοι με την Πόρτο κατακτήθηκαν στο χιλιοστό απέναντι σε μία μεγάλη Μπενφίκα. Όταν κερδίσαμε την Μπενφίκα την προτελευταία αγωνιστική στο παιχνίδι που κρίθηκε με το γκολ του Κέλβιν. Oι δύο ομάδες δεν είχαν καμία ήττα. Στο τέλος, η διαφορά ήταν αυτή η ήττα της Μπενφίκα. Την προηγούμενη χρονιά, η διαφορά ήταν δύο ήττες. Γι’ αυτό ήταν μία τεράστια Μπενφίκα, ένας μεγάλος αντίπαλος. Στην Ελλάδα η αντιπαλότητα φτάνει στα άκρα. Σκέφτηκα ότι η αντιπαλότητα της Μπενφίκα με την Πόρτο άγγιζε τα όρια του παραλόγου, αλλά αυτό που γίνεται εδώ είναι από άλλο κόσμο. Το γεγονός και μόνο ότι οπαδοί δεν μπορούν να πάνε σε έδρα αντιπάλου αποκαλύπτει πως λειτουργεί. Είναι άθλια ατμόσφαιρα, φαίνεται ότι μερικές φορές δεν υπάρχουν κανόνες. Εισέβαλαν οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο επειδή ο αντίπαλος πέτυχε γκολ (Λεωφόρο), χωρίς καμία λογική, δεν έχω δει κάτι όμοιο μ’ αυτό. Σε μία ατμόσφαιρα, σαν κι αυτήν πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι, κι εγώ αυτό έκανα».

Για τον πρώτο τίτλο που κατέκτησε εκτός Πορτογαλίας, ο Περέιρα δήλωσε: «Κάνουμε καριέρα, για να κερδίζουμε τίτλους. Όταν κερδίζουμε τον πρώτο, θέλουμε τον δεύτερο. Όταν κερδίζουμε το δεύτερο, θέλουμε τον τρίτο, και μετά τον τέταρτο. Ο τίτλος την προηγούμενη χρονιά, στη Σαουδική Αραβία, δεν κατέστη δυνατός γιατί η ομάδα ήταν πολύ νέα και γι’ άλλη μία σειρά λόγων. Στον Ολυμπιακό κατέστη δυνατός και μας αφήνει ικανοποιημένους».

Αναφερόμενος στην αντίδραση του Ολυμπιακού από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, υποστήριξε: «Η ομάδα αντέδρασε πολύ καλά σε ότι αφορά τον τρόπο παιχνιδιού μας. Στην αρχή δεν ήταν πολύ εύκολο, γιατί ήταν πολλά παιχνίδια, λίγος χρόνος για να προπονηθούμε και να εφαρμόσουμε τη φιλοσοφία μας. Στη συνέχεια η ομάδα σταθεροποιήθηκε. Η δουλειά έγινε καλά, η ομάδα αφομοίωσε καλά τις ιδέες μας και έδειξε ότι ήταν καλύτερη από τους αντιπάλους».

Σε ερώτηση με τη διαφορά που έχει πλέον ο Ολυμπιακός από τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, είπε: «Αυτός ο τίτλος, ήταν διαφορετικός. O Oλυμπιακός ήταν στη δεύτερη θέση και τώρα έχουμε 13 βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟΚ και 14 από τον Παναθηναϊκό. Ήταν ένας τίτλος που δείξαμε ξεκάθαρα ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα και με κάποια διαφορά. Τα ντέρμπι θύμιζαν πόλεμο και είναι ένα πράγμα που όμοιό του δεν έχω ξαναδεί. Γι’ αυτό, όπως λέω, καταλήγουν να είναι διαφορετικοί τίτλοι».

Για το εάν αυτός ο τίτλος εξυπηρετεί να δείξει ότι ο Βίτορ Περέιρα είναι ένας τεχνικός των τίτλων, τόνισε πως «το μέλλον θα δείξει, ποιος είναι ποιος».

Όσον αφορά τη δουλειά του και το θέαμα που θέλει να παρουσιάζει η ομάδα του, ο Ερυθρόλευκος κόουτς υπογράμμισε : «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι έκανα τη δουλειά μου με τρόπο σίγουρο και ανταγωνιστικό. Στο Εσπίνιο και τη Σάντα Κλάρα, οι ομάδες μου έπαιζαν καλό ποδόσφαιρο. Στη Σαουδική Αραβία αναγνώριζαν ότι η ομάδα έπαιζε ποδόσφαιρο, που δεν είχαν ξαναδεί. Εδώ στην Ελλάδα, ήταν διαφορετικό, έφτασα στη μέση της σεζόν και αυτό που έκανα ήταν να ανασυγκροτήσω τον Ολυμπιακό και αυτό δεν έγινε στην τύχη».