Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος, μέσω twitter, απευθυνόμενος στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή αναρωτήθηκε αν «η πολιτεία δεν ντρέπεται να ανέχεται όλη αυτή την κατάσταση», ενώ λίγο αργότερα έγραψε: «Κύριε Κοντονή, οι θύτες και τα θύματα δεν είναι το ίδιο. Το ποτήρι ξεχειλίζει».

Ακόμη και ο προπονητής του Τριφυλλιού Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος δευτερόλεπτα προτού λήξει η αναμέτρηση παρότρυνε τους παίκτες του να βγάλουν την μπάλα εκτός γηπέδου «για να τελειώσει επιτέλους αυτό το ματς», λίγο μετά στα αποδυτήρια τους είπε: «Ξέρω πώς νιώθετε για τη διαιτησία και σας καταλαβαίνω. Αδικούμε όμως και τους εαυτούς μας όταν δεν τελειώνουμε τις φάσεις που δημιουργούμε. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και να μην τα παρατήσουμε».

Το κλίμα στον Παναθηναϊκό έχει βαρύνει επικίνδυνα μετά την τέταρτη διαδοχική γκέλα στο πρωτάθλημα και τις ισάριθμες κακές εμφανίσεις. Ηδη ο ΠΑΟΚ τον προσπέρασε στη βαθμολογία και τον απειλεί ενόψει των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν ανοιχτές πληγές και εντός των αποδυτηρίων. Η αντικατάσταση του Μάρκους Μπεργκ από τον Γιάννη Αναστασίου μόλις στο 65′ της αναμέτρησης και ενώ το Τριφύλλι βρισκόταν πίσω στο σκορ αναζητώντας το γκολ, αλλά κυρίως η χρησιμοποίησή του σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του α’ ημιχρόνου σε θέση αριστερού εξτρέμ, προκάλεσε τον εκνευρισμό του σουηδού φορ και πρώτου σκόρερ της ομάδας, ο οποίος κατευθυνόμενος προς τον πάγκο φάνηκε να λέει κάτι στον προπονητή του. Και δεν ήταν σε φιλικό ύφος.

Παράλληλα, βαρύ είναι το κλίμα και για τον κροάτη μέσο Ντάνιελ Πράνιτς, ο οποίος την παραμονή της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό –με αφορμή το ντεμπούτο με τη φανέλα της Χάιντουκ του συμπατριώτη του Φραν Τούντορ που είχε περάσει για ένα φεγγάρι από τον ΠΑΟ –ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram επικριτικά σχόλια για τη διοίκηση του συλλόγου.

Μολονότι ο Πράνιτς χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή απέναντι στον Πανθρακικό, είναι πιθανό να κληθεί και σε απολογία από τη διοίκηση για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Πάντως θεωρείται βέβαιο ότι στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από το Τριφύλλι, καθώς φαίνεται ότι το γυαλί στη σχέση του με την ΠΑΕ έχει ραγίσει.

Εν μέσω όλων αυτών στον Παναθηναϊκό προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους προκειμένου να μην γκρεμίσουν ό,τι καλό έχτιζαν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Τελευταίος στόχος που απέμεινε στους Πράσινους είναι η συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που αν δεν επιτευχθεί θα αποτελέσει τεράστιο οικονομικό πλήγμα.