Ο Εργοτέλης κυνηγάει το θαύμα της σωτηρίας, αναζητώντας το απόλυτο νικών μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος για να προλάβει το τρένο (αν τελικά η σωτηρία κριθεί στους 40 βαθμούς) και μετά το μεγάλο διπλό που πέτυχε στην Ξάνθη (0-1) δικαιούται να ελπίζει! Η κρητική ομάδα με το τρίποντο αυτό αναπτέρωσε τις ελπίδες της, καθώς ανέβηκε στους 31 βαθμούς και αναζητά πλέον το 3×3 στα τρία τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος με Κέρκυρα και Λεβαδειακό μέσα και Γιάννινα έξω. Αν η σωτηρία κριθεί στους 40 στον Εργοτέλη ελπίζουν. Πάντως η νίκη του Πανθρακικού επί του ΠΑΟ χθες (η ομάδα της Κομοτηνής ανέβηκε στους 37 βαθμούς) ήταν μαχαιριά για το κρητικό συγκρότημα. Στην Ξάνθη, ο Εργοτέλης με το χρυσό γκολ του Τζίλας με πέναλτι στο 65′ πανηγύρισε τη νίκη. Οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν να έχουν κίνητρο να κερδίσουν το παιχνίδι ή καλύτερα ο Εργοτέλης έδειξε να το θέλει περισσότερο και το πήρε. Η ομάδα του Γιάννη Ταυσιάννη στηρίχθηκε ξανά στην πολύ καλή αμυντική της λειτουργία. Αποδοκιμάστηκε απο τους φιλάθλους της η Ξάνθη. Πάντως, ο πρόεδρος της ακριτικής ομάδας Χρήστος Πανόπουλος στήριξε τον προπονητή και τους παίκτες ανακοινώνοντας μετά το τέλος του αγώνα την επέκταση της συνεργασίας με τον Λουτσέσκου για έναν ακόμη χρόνο.

Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπέρτος, Καρυπίδης, Παπάζογλου, Γουάλας, Φλίσκας, Παπαστεριανός (46′ Κλέιτον), Λουσέρο, Βάλτερ (71′ Ομπόντο), Βασιλακάκης – Καπετάνος (46′ Ράνος).

Εργοτέλης: Σαράνοφ, Τζανακάκης, Λουβιόν, Γκορκς, Πίτσος, Μποέ, Καζναφέρης, Καλέ (89′ Χαντί, Χαλκιαδάκης, Ολαϊτάν (60′ Ουλά), Τζίλας (76′ Γκέντσογλου).