Ο Στίβεν Τζέραρντ ήθελε να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ με έναν τίτλο. Το όνειρό του ήταν να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό της 30ής Μαΐου, ημέρα των γενεθλίων του. Οι Χωριάτες όμως έβαλαν τέλος στο όνειρό του, καθώς άφησαν τη Λίβερπουλ εκτός τελικού. Η Αστον Βίλα επικράτησε στο Γουέμπλεϊ με 2-1 και ύστερα από 15 χρόνια προκρίθηκε στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την Αρσεναλ (2-1 στην παράταση τη Ρέντινγκ).

«Ενα τεράστιο επίτευγμα» έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είναι οπαδός της Αστον Βίλα. Οσο για τον Μπρένταν Ρότζερς, είναι ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Λίβερπουλ που δεν κατέκτησε τίτλο σε μία τριετία στον πάγκο.

Οι τίτλοι στην Αγγλία φαίνεται να ξεκαθαρίζουν: η Τσέλσι μετά το 1-0 στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, καθώς έχει διαφορά δέκα βαθμών από τη δεύτερη Αρσεναλ. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει και στο γήπεδο.

Τα αποτελέσματα στην Πρέμιερ Λιγκ: Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Μπρομ 0-2, Εβερτον – Μπέρνλι 1-0, Λέστερ – Σουόνσι 2-0, Στόουκ – Σαουθάμπτον 2-1, Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ 2-0, Νιούκαστλ – Τότεναμ 1-3.  

Βαθμολογία (33 αγώνες): Τσέλσι 76 (32 αγ.), Αρσεναλ 66 (32 αγ.), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 65, Μάντσεστερ Σίτι 64, Λίβερπουλ (32 αγ.) και Τότεναμ από 57, Σαουθάμπτον 56.