Ο μόνιμος πρωταθλητής Ολυμπιακός αποζημίωσε τους περίπου 20.000 φιλάθλους του στο Γ. Καραϊσκάκης με την εντυπωσιακή νίκη με 4-0 επί του Λεβαδειακού, που κάνει αγώνα επιβίωσης στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Οι Ερυθρόλευκοι με ηγέτη τον Τσόρι Ντομίνγκες εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική υπεροχή τους από το 25′ λόγω αποβολής του γκολκίπερ Σηφάκη (χρησιμοποίησε το χέρι πιάνοντας την μπάλα εκτός περιοχής), ανέβασαν την απόδοσή τους στο β’ ημίχρονο και πήραν με ευκολία το τρίποντο.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού γιόρτασε την κατάκτηση του 42ου τίτλου τρεις αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος και απαίτησε από τον Βίτορ Περέιρα και τους ποδοσφαιριστές την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο πορτογάλος κόουτς και οι παίκτες του πήγαν προς το μέρος των φιλάθλων, χειροκρότησαν και πήραν τα «μπράβο» τους από την εξέδρα, ενώ γιορτή στήθηκε στα αποδυτήρια με σαμπάνιες. Ολοι έδωσαν υπόσχεση για την κατάκτηση και του Κυπέλλου.

Ο Περέιρα πάγωσε όταν στην αλλαγή του σκόρερ Μπενίτες δέχθηκε τις αποδοκιμασίες από τους φίλους του Ολυμπιακού, ωστόσο στο τέλος πήρε τα εύσημα για την κατάκτηση του 42ου τίτλου.

«Το πρωτάθλημα ανήκει σε όλους. Στον κόσμο, τους ποδοσφαιριστές, τον πρόεδρο. Αυτές τις στιγμές σκέφτομαι τον Γιάννη Μανιάτη. Του αφιερώνουμε τον τίτλο» τόνισε ο πορτογάλος τεχνικός.  

Ο Ντομίνγκες σημείωσε δύο γκολ (44′, 60′) και έφθασε τον Μήτρογλου στην κορυφή των σκόρερ του Ολυμπιακού (13 γκολ). Ο Αργεντινός ήταν δημιουργός των δύο τερμάτων που πέτυχαν οι Μπενίτες (55′), Φορτούνης (90′).

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο (66′ Φορτούνης), Μποτία, Σιόβας, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Ντοσεβί (60′ Ελαμπντελαουί), Ντομίνγκες, Μπενίτες (67′ Μήτρογλου), Χάρα.

Λεβαδειακός: Σηφάκης, Στάθης, Τομάς, Πίντερ (80′ λόγω τραυματισμού Τριποτσέρης), Μαχαίρας (63′ Μάγκας), Ζίτο, Πελέ, Μπουσταμάντε (29′ Στρατηλάτης), Μιλιάζες, Πουλίδο, Γιακουμάκης.