Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να δείχνει την εκτέλεση τουλάχιστον δύο ομάδων χριστιανών από την Αιθιοπία από οργάνωση στη Λιβύη που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Το διάρκειας 29 λεπτών βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Internet φέρεται να δείχνει ενόπλους να έχουν απαγάγει δύο ομάδες ατόμων. Σύμφωνα με το βίντεο, την μία ομάδα κρατούσε η οργάνωση Επαρχία Μπάρκα στα ανατολικά της Λιβύης και την άλλη ομάδα μία οργάνωση που αυτοαποκαλείται Επαρχία Φαζάν, στον νότο. Οι δύο οργανώσεις σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Μασκοφόρος ένοπλος δηλώνει στην κάμερα ότι οι χριστιανοί θα πρέπει να ασπαστούν το Ισλάμ ή να πληρώσουν ειδικό φόρο που περιγράφει το Κοράνι.

Στη συνέχεια τζιχαντιστές στα νότια της Λιβύης εκτελούν τουλάχιστον 12 αιχμαλώτους με πυροβολισμό, ενώ τζιχαντιστές στα ανατολικά αποκεφαλίζουν τουλάχιστον 16 άτομα σε παραλία της Λιβύης.

Το βίντεο μοιάζει με άλλα βίντεο της οργάνωσης.

Τον Φεβρουάριο μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη αποκεφάλισαν 21 αιγύπτιους χριστιανούς.

Η οργάνωση προσπαθεί να επωφεληθεί του χάους στη Λιβύη, όπου δύο ομάδες ενόπλων μάχονται μεταξύ τους, καθώς και με εξτρεμιστικές ομάδες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από