Αν μια ομάδα δικαιούται τον χαρακτηρισμό αξιόπιστη, αυτή είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Με πενιχρά μέσα και χωρίς βαρύγδουπες μεταγραφές κατάφερε να νικήσει ισχυρούς εντός έδρας, ενώ στα ματς μακριά από την Ηπειρο στάθηκε με αξιοπρέπεια και δεν έχασε ούτε όταν αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές στο Γ. Καραϊσκάκης. Χθες, ο ΠΑΣ του Πετράκη άντεξε εκεί από όπου έφυγαν με σκυφτό το κεφάλι οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός. Εξασφάλισε βαθμό στο Περιστέρι και παραμένει στη διεκδίκηση μιας θέσης που οδηγεί στα play offs, όπως συμβαίνει εξάλλου και με τον ισχυρό Ατρόμητο. Ωστόσο, το επίτευγμα του ΠΑΣ Γιάννινα αξίζει ιδιαίτερη μνεία. Γιατί βγάζει συνεχώς ποδοσφαιριστές που αργότερα στελεχώνουν τους δυνατούς της Λίγκας (όπως θα συμβεί οσονούπω με τον Χαρίση και τον Κοροβέση οι οποίοι οδεύουν προς την Τούμπα) και παράλληλα αντεπεξέρχεται στα οικονομικά προβλήματα. Και είναι, αληθινά, κρίμα αν οι αμαρτίες των διοικήσεων και τα πολλαπλά ανοίγματα βάλουν ξανά στοπ στις επιδιώξεις της θαυμάσιας ομάδας των Ιωαννίνων. Δηλαδή, αν ο ΠΑΣ δεν πάρει το χαρτί της αδειοδότησης και δεν παίξει στα παιχνίδια του μίνι πρωταθλήματος μετά το φινάλε της κανονικής περιόδου. Για τα παιδιά που παλεύουν σε ένα γήπεδο-χωράφι, για τους νεαρούς που εξελίσσονται και για τον Τσάβες που χορεύει και πετυχαίνει ενίοτε ωραιότατα γκολ, σίγουρα μια τέτοια εξέλιξη θα μοιάζει με άδικη τιμωρία.

Τα γεννητούρια της νίκης

Αγωνία μεγάλη για τον γκολκίπερ Σαράνοφ του Εργοτέλη. Οχι μόνο για την έκβαση του αγώνα με την Ξάνθη εκτός έδρας, αλλά κυρίως για την εγκυμοσύνη της συζύγου του. Τελικά, η Ιβάνα γέννησε την ώρα που ο Εργοτέλης έφευγε με νίκη-έκπληξη από τη Θράκη. Πώς να μην ήταν διπλά χαρούμενος ο άσος της ομάδας;

Με τον γνωστό τρόπο

Η Ξάνθη κυνηγά, πλέον, μέσω του Κυπέλλου έξοδο στην Ευρώπη καθώς η ήττα από τον Εργοτέλη ήταν μαχαιριά στα σχέδιά της. Πώς αντέδρασε; Αφενός με γνωστοποίηση ότι ανανεώνεται η συνεργασία της με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ενώ βγήκε και έτερη ανακοίνωση. Κάτι διόλου πρωτότυπο για τα δεδομένα Ξάνθης και Χρήστου Πανόπουλου. Μεταξύ των άλλων, τονίστηκε ότι «αυτό το Skodexit ή Skodaccident, όπως θέλετε πάρτε το, θα δώσει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον τις τελευταίες αυτές αγωνιστικές, στο απαξιωμένο –κατά την άποψή μας –επαγγελματικό ποδόσφαιρο». Αν μη τι άλλο, ενδιαφέρουσα προσέγγιση και ταυτόχρονα υπόσχεση για ανασυγκρότηση μέχρι το φινάλε της περιόδου.

Πάρτι γενεθλίων

Παρότι έχασε με διαφορά στο πρώτο ματς της Βαρκελώνης, το κλίμα στον Ολυμπιακό διόλου δεν χάλασε. Ετσι, οι αρμόδιοι φρόντισαν να κάνουν πάρτι και να προσφέρουν τούρτα γενεθλίων στον Βαγγέλη Μάντζαρη, που την περασμένη Πέμπτη συμπλήρωσε τα 25 του χρόνια. Ο νεαρός πλέι μέικερ το καταχάρηκε και την επομένη με μπόλικο ηθικό έκανε το «4 στα 4» τρίποντα.

Εκπληξη

Οι θεατές ένιωσαν όπως προ μηνών όταν ξαφνικά είδαν στην πράσινη ενδεκάδα τον Μπαϊράμι. Χθες, εμφανίστηκε από το πουθενά ο Μπούι, ως αλλόκοτη έμπνευση του Αναστασίου. Ακόμη και να ήθελε ο κόουτς να δει τι «ψάρια πιάνει» ένας παίκτης που σίγουρα θα φύγει, το ζήτημα σχετίζεται με τα μηνύματα που στέλνει στο εσωτερικό της ομάδας. Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος τιτιβίζει αλλά τα σκάγια παίρνουν πολλούς και διάφορους ακόμη και χωρίς λόγο.